Çok Boş Yaşıyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Suriyeliler mesela adamlar sokakta dileniyorlar hala daha karnı burnunda geziyor ya kusura bakmayın ama yıl 2019 Türkiye'de yaşıyorsun ve daha maddi olanaklarını rayına oturtmadan durmadan çocuk yapıyorsun yazık oluyor o çocuklara.Konuya dönersek Meb'in sosyal faaliyetlerini arttırması şart ben 2- 3 sene İstanbul'da yaşadım şuan Elazığ'dayım sosyallik namına kafelerden başka hiçbir şey yok diyosun şuraya gideyim yol uzun sürüyor bu seferde trafik olabiliyor 5 6 yaşlarımda kaç sene önce yaşadığım o İstanbul şuanki Elazığ' dan sosyal anlamda daha iyi.
Sesli okuyanların gözü nokta virgül arıyor reis.

Din konularına lütfen girmeyin çıkamayız ayrıca bir ban katliamı olur. Lütfen gece gece bir birinizi kırmayın, teşekkürler.
Aynen çok haklısınız. En son demiştim bir daha karışmayacağım bu tür konulara diye. Ama kendimi alıkoyamıyorum. Teşekkür ederim bende tatlı diliniz için.

İstanbul'daki müzelerin 18 yaş altı ücretsiz olduğunu biliyor muydun? Veya ne bileyim bir belediyenin açtığı kültür binalarının içindeki aktivitilerin ücretsiz olduğunu biliyor muydun? Bedava dil eğitimi alabileceğini biliyor muydun? Ücretsiz tiyatro, sinema izleyebileceğin yerleri biliyor muydun?

Hiçbir şey yapma. Al kitabını, bir kütüphaneye git oku, ders çalış.

İstanbul'da isen alternatifin çok. O kadar çok aktivite var ki istesen hepsine vakit bulamazsın. Bahanelere sığınmak bence bu. Ayrıca eğitim sistemi çöpse herkese çöp :) Herkes o yollardan geçiyor. Eğitim çöp deyip okumamak da bahanedir. Bu kişilerin sonu BİM'de kasiyerlik zaten.

Azim, sabır, emek...

Bu 3 kelime hayat felsefen olsun.
BİM'de kasiyerlik yapmak hariç diğer söylediklerine tamamen katılıyorum.
Kendi mesleğinde iş bulamayıp BİM'de çalışanlar da var. Küçümsemen doğru değil.

BİM'de kasiyerlik yapmak hariç diğer söylediklerine tamamen katılıyorum.
Kendi mesleğinde iş bulamayıp BİM'de çalışanlar da var. Küçümsemen doğru değil.
Söylemek istediğimi anlamamışsın o halde. Ben küçümsemedim. Eğitim cop deyip bahane yapanların sonu böyle isler dedim. Egitim cop ama yine calisanlar iyi yerlere geliyor. Kendim de birçok geçiçi iste çalıştım ayrıca.

Selamlar Technopat Halkı iki aydır sürekli kafamda dolaşan soruları sizinle paylaşmak istedim. Şöyle bir dönüp baktığımızda zamanımızı ne kadar da boş geçiriyoruz. Burada ders çalışmaktan veya sınavlardan bahsetmiyorum. Benim bahsettiğim şey kendimizi geliştirmek, bir yerleri gezip görmek vb. Küçüklüğümüzden beri bizi soktukları kalıplar içinde sıkışıp kalmışız mesela dersine çalış ondan sonra üniversiteni oku sonra bir KPSS ondan sonra da memur ol. Düşününce ne kadar da kötü geliyor değil mi? Biz etrafımızdakiler ne der baskısıyla kıymetlimizi koltuktan kaldırmıyoruz ve buna devam ediyoruz. Çünkü alışmışız küçüklükten beri bunlar kafamıza kazınmış. O kadar fazla aile kökenine bağlanmışız ki aykırı bir şey yapmaktan korkar olmuşuz(Aileye saygısızlık yapmaktan bahsetmiyorum sadece kendi kararımızı kendimizin vermesinden bahsediyorum.). Ben bunun farkına daha yeni yeni varıyorum ve dönüp lise yıllarıma baktığımda zamanımı ne kadar da boş geçirmişim diyorum. Sizin de fikirlerinizi duymak isterim sizce neden biz Finlandiya gibi japonya gibi sistemli ve düzenli olamıyoruz? Tabi ki istisnalar olabilir ama çoğumuzun böyle olduğunu düşünüyorum. Bir de bu durumu nasıl düzeltebiliriz merak ediyorum.
Eğitimin bozukluğu aile denen kurumla başlıyor maalesef. Bazen o kadar ileri gidiyor ki; ailen ne isterse o meslekte ilerliyorsun. Hadi onu geçtik bir de ailen okumamış, yoksul bir aile ise işin daha da zor. Ne bir gelecek, ne de iyi bir eğitim alamıyorsun. İşte her şey burada başlıyor. Sovyet eğitim sistemi bu yüzden başarılı bir sistem ve insanları aileye bağlı asalaklar haline getirmeden birey yapabiliyordu. Maalesef şu an mevcut kapitalist, çıkar odaklı eğitim ile işimiz epey zor.
Böyle bir ortamda kendini geliştirmekten başka bir şey kalmıyor elimizde. Kendine uğraşlar yaratıp, çevreni genişletmek işe yarar.
Yapabildiğin kadar mutlu ve rahat olabiliyorsun. Yapamazsan da hep sıkıntı hep sıkıntı. Hele bir de işsiz kalırsan; ne yediğin yemek tat verir ne de okuduğun kitap.

Bir felsefeci arkadaşımdan duymuştum, şöyle derdi hep:
''Kuşlar kanatlarıyla; insanlar dostlarıyla uçarmış''

Son düzenleme:
Zaten işinize gelmeyen tüm yorumlara "Hükümetin para mı aldın." Yeter be.

Çanakkale Belediyesi pek çok aktivite yapıyor. Say say bitmez. Deniz Müzesi belli saatlere ziyarete açık, müze var. Kütüphane çalışıyor. Çanakkale seni kesmedi mi? Kepez'e gidersin. Kepez de canlıdır. Daha zengin kesimin orada yazlıkları oluyor. Oralarda da pek çok aktivite var.

Yani sadece "Öğötöm söstömö kötö öbööö" diyip işin içinden sıyrılmayacaksın her konuda. Eğitim sistemi ile senin boş vakitlerinde ne yapacağın ile ne alakası var? Geri kafalılık değil bu bildiğin gerizekalılık.

Gerçekten bir şeyler yapmak isteyen insan bir kere evden dışarı çıkar. Gezer tozar. Ama üşenen, evde full CS oynayıp "Öğötöm söstömö kötö öbö" diyenler anca böyle ağlar.
Söylemek istediğimi anlamamışsın o halde. Ben küçümsemedim. Eğitim cop deyip bahane yapanların sonu böyle isler dedim. Egitim cop ama yine calisanlar iyi yerlere geliyor. Kendim de birçok geçiçi iste çalıştım ayrıca.
Boşa uğraşma böyle tiplerle. Senin söylemek istediğini bir şekilde kıvırıp tekrar işin içinden çıkıyor. Blokla gitsin. Nefesini boşa harcamaya değmez.

İşte bumuda anlamıyorum sen asgari ücretle çalışan birisin ve iki çocuk yapmışsın hadi geçinme sıkıntın var evlendin ortak bir maaş var fakat neden çocuk yapıyorsun hatta 2 3 böyle gidiyor o çocuğun suçu ne. kusura bakmasın fakat kendimde dahil olmak üzere hayat standartlarini oturtmadan çocuk yapma fikrine sıcak bakmıyorum.
Bazen bazı şeylere engel olamıyorsun maalesef. :) Bir de kaynana dırdırı varsa hele? E bir de eğitimsiz ve feodal bir yapıda ve aileyi kutsallaştıran bir toplumda yaşıyorsan?

@Furkan17TR
Birincisi, "Hükümetten para mı aldın. :)" bir ironiydi. İkincisi "Gerçekten bir şeyler yapmak isteyen insan bir kere evden dışarı çıkar. Gezer tozar. Ama üşenen, evde full CS oynayıp "Öğötöm söstömö kötö öbö" diyenler anca böyle ağlar." cümlesinde siber güvenlik uzmanı olmak isteyenle nasıl bağdaştırabiliyorsun? Üşenen diyorsun dostum kim sana üşendiğimizi söyledi? Kendi adıma konuşuyorum ben asosyal olmayı tercih ettiğimde üşenmiyordum, arkadaşlıklar vs. saçma geldiği için bu yolu seçtim. İsteyen sizler gibi dışarı çıkar istemeyen benim gibi tüm gün evde oturur takılır sana ne! Ayrıca eğitim seti kötü diye ağlamıyoruz böyle bir şey zaten var ağlayan olsaydı herhalde eğitim sistemi değişirdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı