Çok çekirdek performansı mı? Tek çekirdek performansı mı?

Halstein

Kilopat
Yer
İzmir
Merhabalar. Yüksek bütçeli bir bilgisayar topluyorum %60 oyun %40'da iş için kullanacağım.
Sistemde 1080Ti ve 2K monitör var.
Çok çekirdek performansına mı yoksa tek çekirdek performansına mı yönelmeliyim?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlar hala tek çekirdek performansına önem veriyor. Intel işlemciler 1080P de AMD Ryzen işlemcilere göre %10-15 civarında daha iyi bir performans sunuyor. Ryzen işlemciler ilk çıktığında optimizasyon konularında berbat durumda oldukları için oyun performansı olarak 1080P de bazı oyunlarda ciddi derecede geride kalıyordu. Yeni gelen güncellemelerle beraber Ryzen modelleri durumu toparladı. 2K monitörün olduğu içinde Ryzen işlemci almanı öneririm. Bütçen ne kadar?
DX 12 ile beraber yavaş yavaş çoklu çekirdek kullanım devri başlıyor. Intel Coffee Lake işlemcileri de güzel.

Son düzenleme:
Tek çekirdek performansı işlemci gücünü teknik yapısal olarak gösterir.
Çok çekirdek sonucu ise, MP oranı doğrultusunda, çekirdek başına maliyeti ifade eder.
MP oranının çekirdek başına oranı ise başta sistem yapılandırılmasını ve uygulama bütünlüğünü ifade etmektedir.
Kullanılacak uygulama (Veya oyun) çoklu çekirdeği kullanamıyorsa, veya yeterince kullanamıyorsa, çekirdekler için ödenmiş ücret boşuna harcama demektir.

Oyunlar hala tek çekirdek performansına önem veriyor. Intel işlemciler 1080P de AMD Ryzen işlemcilere göre %10-15 civarında daha iyi bir performans sunuyor. Ryzen işlemciler ilk çıktığında optimizasyon konularında berbat durumda oldukları için oyun performansı olarak 1080P de bazı oyunlarda ciddi derecede geride kalıyordu. Yeni gelen güncellemelerle beraber Ryzen modelleri durumu toparladı. 2K monitörün olduğu içinde Ryzen işlemci almanı öneririm. Bütçen ne kadar?
DX 12 ile beraber yavaş yavaş çoklu çekirdek kullanım devri başlıyor. Intel Coffee Lake işlemcileri de güzel.
Belirli bir bütçe yok.

Evet, gerek yok fakat mesleğimi elime aldım ve iş içinde kullanacağım geleceğe yönelik bir sistem topluyorum. Şuan en iyisini toplayıp uzun süre kullanmak istiyorum, sıkıntısız bir şekilde.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı