@Paradoxic
Windows
  • Windows XP: Çok eski bir sürüm olmasına rağmen, bu donanım için uygun olabilir. Ancak, artık desteklenmediği için güvenlik riskleri taşıyor.
  • Windows 7: Home Basic veya Starter sürümü, 2 GB RAM ile daha iyi performans gösterebilir. Ancak, Windows 7 de artık resmi olarak desteklenmiyor.
  • Windows 10 (LTSC veya LTSB): Eğer güncel bir Windows sürümü kullanmak istiyorsanız, en hafif sürüm olan LTSC (Long-Term Servicing Channel) veya LTSB (Long-Term Servicing Branch) versiyonlarını deneyebilirsiniz. Ancak, bu sürümler bile 2 GB RAM ile çok akıcı çalışmayabilir.

Yeni kullanıcı için daha uygun dağıtımlar varken neden zora itelim peki? 4 yıldır Arch Linux kullanıyorum ama yeni kullanıcıya önermenin anlamı yok.
Önermedim zaten daha hafif ama zor hatalarla uğraşabilirsen dedim.

10 LTSC iyidir ancak XP veya 7 önermeyelim hocam.

Pardus gereksiz ağır ve hantal bir dağıtım. XFCE masaüstü ortamı normal şartlarda 500 MB RAM kullanmalı. Pardus'ta XFCE boşta 700 MB RAM kullanıyor.
Tamamdır. Q4OS indiriyorum. Peki linkini atabilir misiniz?

@Paradoxic
Pc Hızlandırmak İçin İse (Windows)
  • CCleaner: Gereksiz dosyaları temizlemek, kayıt defteri hatalarını düzeltmek ve başlangıç programlarını yönetmek için kullanışlı bir araçtır.
  • Defraggler: Sabit diskinizi birleştirmek ve dosya erişim hızını artırmak için kullanılan bir araçtır. Özellikle HDD'ler için etkilidir.
    • Defraggler
  • Malwarebytes: Bilgisayarınızdaki kötü amaçlı yazılımları ve zararlı yazılımları temizlemek için güçlü bir güvenlik yazılımıdır.
  • Advanced SystemCare: Sistem optimizasyonu, güvenlik, temizleme ve hızlandırma özellikleri sunan kapsamlı bir bakım aracıdır.
    • Advanced SystemCare
  • Glary Utilities: Sistem optimizasyonu ve bakım araçlarının bir koleksiyonunu sunar. Kayıt defteri temizleme, disk temizleme, başlangıç yöneticisi gibi birçok aracı içerir.
    • Glary Utilities

Hocam 2 GB RAM ile ne Windows'u. .D

Hocam PC'de eskiden XP ve Windows 7 varmış. Güzel çalışmamış.

Linux İçin Pc Hızlandırma
  • BleachBit: Disk temizleme ve sistem optimizasyonu için kullanılabilir. Gereksiz dosyaları temizleyerek disk alanını artırır ve sistemi hızlandırır.
  • Stacer: Linux sistem optimizasyonu, sistem izleme, başlangıç uygulamalarını yönetme ve gereksiz dosyaları temizleme gibi özellikler sunan bir araçtır.
  • Preload: Linux'ta sık kullanılan uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlayan bir arka plan hizmetidir. Uygulama yükleme sürelerini kısaltır.
    • Preload terminal komutuyla kurulabilir: sudo apt-get install preload

Hocam PC'de eskiden XP ve Windows 7 varmış. Güzel çalışmamış
Tamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…