Çok eski bir sistem ile CS:GO akıcı oynamak

ne carsafi ya

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yok
Aşağıdaki resimdeki gibi çok eski ve zayıf bir sistemim var. Fakat bazı oyunların performansı gerçekten şaşırtıyor. Bunun nedenini hala çakamadım. RAM takviyesi yaptıktan bilgisayar Hoİ 4 Cities: Skylines gibi bilgisayarı zorlayan oyunları oynatmaya başladı. CS:GO performansı da ortalama aşağıdaki resim gibi. Nedenini bilen varsa söyleyebilir mi?

3.png 20190828235905_1.jpg Yeni Bit Eşlem Resmi (2).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum öncelikle Intel 4000 olsa ben de şaşırırdım. O ekran kartın en azından CS GO idare edecek durumdaydı. Sen bir de RAM takviyesinde bulunmuşsun. RAM özellikle CS GO gibi oyunlarda oyuna sağlık sağlıyor. Bu kanıtlanmış bir şeydir AAA oyunlarda neyse de CS GO benzeri oyunlarda RAM fark ediyor. Özellikle MHz yüksek bir RAM ise.

Dostum öncelikle Intel 4000 olsa ben de şaşırırdım. O ekran kartın en azından CS GO idare edecek durumdaydı. Sen bir de RAM takviyesinde bulunmuşsun. RAM özellikle CS GO gibi oyunlarda oyuna sağlık sağlıyor. Bu kanıtlanmış bir şeydir AAA oyunlarda neyse de CS GO benzeri oyunlarda RAM fark ediyor. Özellikle MHz yüksek bir RAM ise.
1066MHz :/

Cevabını siz vermişsiniz zaten. Yaptığınız RAM takviyesi sistemi rahatlatmış olabilir.

Benim de sizinkinden kotu olmasın bir sistemim var, 4 GB RAM'im var bir 4 daha eklesem ayni etkiyi (FPS artışı) yaratir mi acaba? 🤔

Yoldaşta 57FPS durur haldeyken bence gayet az. Fight esnasında 20 30 görüyordur. Hele çok molotof smokeli yerlerde 10A bile düşebilir. Bence sisteme göre normal.
Hayır fight'da FPS düştüğü söylenemez smoke de ise de çok düşmüyor.

Örnek vermek olursa AMD işlemcilerden de biliyorum, adamın X ekran kartı olsun. 2400 MHz RAM bulunsun. 60 FPS alsın diyelim. Onu 3000 MHz etsin. AMD işlemciler 60 değeri 70'e çıkartabilir. Çok fark ediyor ancak MHz değerini söylemişsin. Yüksek de değil ben de şaşırmıyorum değil açıkcası ama RAM takviyesinin etkisi var. Bundan emin oluyorum.

Cevabını siz vermişsiniz zaten. Yaptığınız RAM takviyesi sistemi rahatlatmış olabilir.

Benim de sizinkinden kotu olmasın bir sistemim var, 4 GB RAM'im var bir 4 daha eklesem ayni etkiyi (FPS artışı) yaratir mi acaba? 🤔
Arttırır ama en fazla 10. Ram'i alırken kendi Ram'inizin aynısını almalısınız. Unutmayın.

Hocam yanlış anlamayın ancak RAM takviyesi çoğunlukla sistemin arkaplanındaki hizmetler ve az da olsa sistemin hızını etkiliyor. Çoğunlukla ekran kartı iyi olup da RAM'i AMD yönünden arttırmaya yönelirseniz fark edebiliyor ama AMD'de bu %15 artış oluyor. Intel tarafında bu yok, dolayısıyla çoğunluk ile RAM FPS etki etmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı