Çok fazla mastürbasyon yapıyorum

Bununla ilgili hemşire tanıdığım vardı, evde durmanın bu durumu çok tetiklediğinden bahsederdi. Dışarı çıkmak bir nebze de olsa daha iyi olur. Dışarıda zaman geçirebilecek durumda iseniz evde durmayın. Özellikle ergenlik döneminde, evde bunaldığınız zaman aklınız başka şeylere kayıyor (cinsellik yönünden). Telefondan bir şey açıp izlemek gibi, sosyalliği arttırın biraz daha.
 
Ben 4-5 yıldır mastürbasyon yaparım. Hiç bağımlılık olmadı bende haftada 1 bazen ayda 3-4 defa anca yaparım. Bağımlılık derecesine nasıl geliniyor acaba? Bağımlı olanların kurtulması dileğiyle.
 
Şahsen kendime baktığımda bunun boş zamandan kaynaklandığını düşünüyorum. Ne zaman ki oynayacak oyun veya çalışacak bir sınav olmasa boş boş otururken cinsel düşüncüler geliyor ve penisim kalkıyor. Hele gece 3-4'ler tam zamanı oluyor. Yani zamanınızı ve kafanızı dolduracak şeyler bulun bence. Ha bağımlılık iyi olmamakla birlikte fazla mast isteği yaştan da kaynaklanıyor olabilir. Bende özellikle geçen sene 13 yaşına ve ergenliğe yeni girdikten sonra aşırı mast isteği geliyordu ve yapıyordum. Günlük 2'ye bile çıktığı olmuştu fakat sonradan kendi kendine bu aşırı bağımlılık geçti. Şimdi bazen ayda 1 bazen 2 ayda 1 bazen hafta da 2-3 oluyor.
 
2 seçenek var. Ya diğer arkadaşların dediği gibi yaşınızdan dolayı hormonlar coşuyor ya da beyninizin haz merkezi ile masturbasyon arasında kuvvetli bir bağ oluşturdunuz. Eğer birincisi ise zamanla hormonlar normal düzeye iner ve masturbasyon isteği azalır. Eğer azalmazsa doktora gidip hormonlara baktırmanız iyi olur. Eğer ikincisi ise durum vahim. He eğer ikincisi değil ise bile hormonlardan dolayı ise bile sürekli masturbasyon yapmak sizi ikinci duruma sokabilir. İlginizi başka yönlere kaydırmaya çalışın. Mesela sürekli sizi rahatsız edecek aktivitelerde bulunun. Konfor alanında durmayın. Konfor alanına girdiğiniz zaman beyniniz ödülü çağırıyor ve sizi masturbasyon yapmak için manipüle ediyor.
 
Uğraş/iş veya sosyal çevre edin. Yani yapacak zaman bırakma hayatında boş işlere. En basit kurtulma yöntemi bu, bazıları var "boş işler mühendisliği" yapıyor sonra bende Nofap'ı bozdum diye ağlıyor. Kısıtlayarak olacak bir şey değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı