Çok fazla tatlı yeme isteği

Aynı durumdan muzdariptim direkt şekeri kestim. Sakın yok balmış hurmaymış bir gıdım bittermiş tatlandırıcıymış bunlara bulaşma. Bunlar beyinse şekerin sağladığı dopamini tekrar salgılatır ve tekrar istersin daha sonra. Direkt sıfırlayacaksın. Her gün bir kutu bundan ya da 3-5 tane biskuvi yiyen biriydim tatlıyı çok seviyordum şekeri vs. sonra karar verdim dedim bu böyle gitmez bırakacağım birden kestim 84 gün şeker yemedim. (sukrozdan bahsediyorum kalkıp her şeyde şeker var demeyin lütfen sofra şekerini kastediyorum hani glikoz+ fruktoz olan) ilk günler sıkıntı yok ama 2 haftadan sonra uykumdan uyanıyordum tatlı isteğinden dolayı. Bu durum 3-4 gün sürdü sonra birden kesildi. 23. günden sonra hiç tatlı çekmedi canım ve o alışkanlığı sildirdim beynime artık hiç tatlı istemiyorum kırk yılda bir istersem yiyorum o kadar.
Sigaradır, alkoldür, tatlıdır, beyaz ekmektir … herhangi bir şeyi kesmek istiyorsanız hayatınızdan birden keseceksiniz. Yok yavaş yavaş keseyim yok onun yerine şunu yiyim falan ile olmaz bu iş.
Dayanın 20-25 gün sonra zaten canınız çekmiyor.

Köküne kadar katılıyorum. Ağzına eline sağlık. Ppdeki benim 70 kiloyum atletik bir vücudum var. Hacimli değilim. Bunu tamamıyla basit şeker formundaki gıdaları tüketmemeye bağlıyorum. Vücudum yağ tutmuyor. Aldığım kaloriyi harcıyorum. Bu sayede karaciğerim de bayram ediyor. Hayata bir kez geliyorsunuz ve hayatınızı köleleştirmeyin şekerin her türlüsünü hayatınızdan çıkarın. Aldığınız nefesi iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

Aynı durumdan muzdariptim direkt şekeri kestim. Sakın yok balmış hurmaymış bir gıdım bittermiş tatlandırıcıymış bunlara bulaşma. Bunlar beyinse şekerin sağladığı dopamini tekrar salgılatır ve tekrar istersin daha sonra. Direkt sıfırlayacaksın. Her gün bir kutu bundan ya da 3-5 tane biskuvi yiyen biriydim tatlıyı çok seviyordum şekeri vs. sonra karar verdim dedim bu böyle gitmez bırakacağım birden kestim 84 gün şeker yemedim. (sukrozdan bahsediyorum kalkıp her şeyde şeker var demeyin lütfen sofra şekerini kastediyorum hani glikoz+ fruktoz olan) ilk günler sıkıntı yok ama 2 haftadan sonra uykumdan uyanıyordum tatlı isteğinden dolayı. Bu durum 3-4 gün sürdü sonra birden kesildi. 23. günden sonra hiç tatlı çekmedi canım ve o alışkanlığı sildirdim beynime artık hiç tatlı istemiyorum kırk yılda bir istersem yiyorum o kadar.
Sigaradır, alkoldür, tatlıdır, beyaz ekmektir … herhangi bir şeyi kesmek istiyorsanız hayatınızdan birden keseceksiniz. Yok yavaş yavaş keseyim yok onun yerine şunu yiyim falan ile olmaz bu iş.
Dayanın 20-25 gün sonra zaten canınız çekmiyor.

Hocam çok teşekkür ederim yorumunuz için en kötü meyveyle filan deneyeyim bir.

Kan değerlerinizde insülin direnciniz yüksek mi? Eğer yüksek ise sebeplerinden önemli bir tanesi bu olabilir. İradenizle birlikte diyetinizi devam ettirirseniz bu değer düşecektir ve tatlı isteğiniz azalacaktır.

Onu bilmiyorum maalesef fakat ara sıra vuruyor tatlı isteği ve karşı koyulamaz oluyor resmen.

Bağırsaklarınızda bulunan bazı organizmalar(candida mantarı gibi)şeker ve karbonhidratla beslenen şeyler. Yani çok fazla şeker ve karbonhidrat tüketmeniz bunların aşırı üremesine sebebiyet verir.

Eğer şeker arzusu zuhur ediyorsa bunların zayıfladığı, destek istediği için beyninize şeker ihtiyacı varmış gibi hissetirmesine neden olabilir?

Ve evet candida mantarı, demir zehirlenmesinden korunmak için lazımdır fakat fazlası beladır.

Dilinizi kontrol ediniz. Beyaz pul var mı diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı