Çok fazla yalan söylemeden nasıl kurtulunur?

Daha fazla  
Başlıktan da anlaşılacağı üzere aileme, arkadaşlarıma, öğretmenlerime... Çok fazla yalan söylüyorum, bu sorunu çözmeye çalışsamda bir kere bile yeniden yalan söyleyince en baştan sıfıra dönüyorum. Yardım lazım, bu sorunu nasıl çözerim?

Yalan söylediğin ortaya çıkabilecek senaryoları düşün. Kendim yalan söylediğimde sürekli aklıma takılıyor, "Ben neden böyle dedim? Bunu niçin yaptım?" diyorum.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere aileme, arkadaşlarıma, öğretmenlerime... Çok fazla yalan söylüyorum, bu sorunu çözmeye çalışsamda bir kere bile yeniden yalan söyleyince en baştan sıfıra dönüyorum. Yardım lazım, bu sorunu nasıl çözerim?
Ne konularda yalan söylüyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konunun uzmanı falan değilim ama kendimden konuşarak söyleyeceğim belki karşıdakinin duymak istediğini söylemeye çalışıyor olabilirsin. Ya da doğru olan şeyi söylersen başına kötü bir şey geleceğini düşünüyor olabilirsin ki bu alışkanlık haline gelince artık istemeden, düşünmeden yalan söylüyorsun zaten, insanlara karşı kendini başın belada ya da suçlu olmadığını bilerek konuşmayı deneyebilirsin. Kısaca kendi doğrularını özgüvenle konuş. (umarım yardımcı olabilmişimdir kendi tecrübemi paylaştım konudan çok uzaksam kusura bakma)

Ağzına biber sür.

Aklıma bir fikir getirdiğiniz için sağ olun, gerçekten acıdan nefret ederim ve biber cezası benim için fena olmayan bir fikir.
Yerinde söyle bence, çok yalan söylemekte iyi bir şey değil ama.
Gerçekten çok söylüyorum mesela bugün söylediğim yalanlardan en basit bir tanesini nasıl söylediğimi söyleyeyim
Sabah Matematik ödevimi yapmadım ve hocaya yalan söylemekten bıktığım için ilk derse girmedim ve annemede niye ilk derse girmedin sorusuna cevap vermek için resim çantasını ve akbilimi masamın oraya bıraktım önce otobüs durağına gittim ve resim çantamı almaya geri geldim ondan sonra tekrar gittim ve tekrar akbili almaya geri geldim sonra durağa gittim gelen 10 farklı otobüsede binmedim ondan sonra yolu uzatarak giden otobüse bindim ve ilk derse geç kaldım.
Ne konularda yalan söylüyorsun?
yanıtınızı sonradan gördüm kusuruma bakmayın
Bu konunun uzmanı falan değilim ama kendimden konuşarak söyleyeceğim belki karşıdakinin duymak istediğini söylemeye çalışıyor olabilirsin. Ya da doğru olan şeyi söylersen başına kötü bir şey geleceğini düşünüyor olabilirsin ki bu alışkanlık haline gelince artık istemeden, düşünmeden yalan söylüyorsun zaten, insanlara karşı kendini başın belada ya da suçlu olmadığını bilerek konuşmayı deneyebilirsin. Kısaca kendi doğrularını özgüvenle konuş. (umarım yardımcı olabilmişimdir kendi tecrübemi paylaştım konudan çok uzaksam kusura bakma)
teşekkürler tamamen aynı durumlar nerdeyse hepsi bende var,duruma göre söylüyorum genelde

Technopat Haberler

Geri
Yukarı