Çok gezen mi bilir çok okuyan mı?

İkisinden de biraz biraz olması lazım çünkü okumak ne olursa olsun şart ve her zaman yapılması gereken bir eylem. Ayrıca okuduğunda öğrendiğin bilgileri uygulaması zor olabilir. Mesela Antartika'daki ekosisteme dair bir bilgi okuyorsun ve bilgi ediniyorsun ama onu gerçek hayatta nasıl göreceksin? Uygulayarak(gezerek) da daha iyi bir gözlem ve araştırmacı gözü elde edebiliyorsun çünkü sadece okuyarak bilgi edinmek, bilgiyi soyut olarak kafanda tutmasını sağlıyor o kadar, somut bir olgu olmuyor. Uzun lafın kısası, her ikisinden de %50 olması gerekiyor.
Çok okuyan bence. Gezdiğiniz yerlerde turla gezmiyorsanız bilgileri edinmek zor oluyor, ayrıca okuyarak en derin ayrıntılarına kadar öğrenebilirsiniz bilgileri. Ama gidip bizzat görmekte ayrı bir heyecan.
"Bir cümlede "ama" varsa, ondan önce söylenmiş hiçbir şeyin bir anlamı yoktur." :)
İmza: Ned Stark
 
Dikkatini doğru kullanabilen çok bilir. Kitap okurken okuduğunu 15 dakika sonra unutacaksan, gezdiğin yerlere üstün körü bakıp geleceksen bir katkısı yok.
 
Vallahi ikisini de yaptım ne dersen ilk önce okumak sonra gezmek mesela İstanbul kitaplardan çok öğrendim hiç gitmeden önce yerlerin nerede olduğunu, ya da önemli yerleri tarihini, sonra 4 kere gittim ve dedim ki iyi ki okumuşum ama gezmek gibisi yok yeni insanlarla tanışmak öğrenmek güzel.
 

Geri
Yukarı