Çözüldü Çok ısınmaktan işlemci veya bileşeni yanar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tıraşcı

Picopat
Daha fazla  
Çok ısınan bilgisayarın zamanla işlemcisi yanar mı? Termal macununu yeniledim fakat yine ısınma yapıyor. Aynısını ekran kartında yaşadım işlemcide istemiyorum. Bunun için bir uyarı, tavsiyeniz var mı? Modeli Intel Core i5 m460.

Çözüm
Normalde aşırı ısınma olunca sistem kendini otomatik olarak kapatır. Ama uzun vadede zarar verebilir.
Bazı çok eski sayılan işlemcilerde kapanmama ve yanma gibi durumlar olabiliyor ama çok nadir. Bahsettiğim işlemciler Celeron, Dual Core, AMD Sempron, Turion vb. 2 sene önce Sempron işlemcili bir sistemi zevkine overclock edip yakmıştık :D 2.7 GHz'den 4.1 GHz'e overclock etmiştik. Sadece 1 dk 10 sn çalışabildi. En son gördüğümüz BIOS sıcaklığı 117° derece oldu... Güzel bir deneyimdi ama tavsiye etmem :D

Bazı çok eski sayılan işlemcilerde kapanmama ve yanma gibi durumlar olabiliyor ama çok nadir. Bahsettiğim işlemciler Celeron, Dual Core, AMD Sempron, turion vb. 2 sene önce Sempron işlemcili bir sistemi zevkine overclock edip yakmıştık :D 2.7 GHz'den 4.1 GHz'e overclock etmiştik. Sadece 1 dk 10 sn çalışabildi. En son gördüğümüz BIOS sıcaklığı 117° derece oldu... Güzel bir deneyimdi ama tavsiye etmem :D

Zevkine 🤗

i7-2630QM işlemcili, GT 550M ekran kartlı, 12-13 yıllık bir laptopta boştayken bile sıcaklık 80-85 dereceyi buluyordu. En basit grafikli oyunda bile hem ekran kartı hem de işlemci 95 dereceye sabitleniyordu. Bu şekilde yaklaşık 3-4 yıl kullandım. Belki de içi hiç açılıp temizlenmemişti bile, o kadar ısınıyordu.
Ancak hiçbir zaman ısınma yüzünden ani kapanma veya ekran sorunu yaşamadım. Ayrıca işlemcinin frekansı, sıcaklık 95 dereceyi geçtiğinde otomatik olarak düşüyordu. Bu da sıcaklığın sürekli sabit 95 derecede kalmasına neden oluyordu, ama buna rağmen hiçbir yanma anakartta çatlama sorun yaşamıyordum vallahi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı