''Çok önemli bir donanım hatası oluştu.'' hatası ile sistem donuyor

Unseeable28

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.

Bilgisayarım sık sık donuyor. Örneğin yeni bir chrome sekmesi açtığımda, bir fotoğraf açtığımda takılıp kalıyor. 15 - 20 saniye donduktan sonra görüntü gidip ekran kararıyor. Bazen nadiren kendi kendine reset atıyor, bir müddet bekleyip. Çoğunlukla ben kasadan reset atmazsam öylece bekliyor. Bu esnada ekran kartı ışığı yanıp sönüyor. Sistem donduğunda çoğu zaman olay görüntüleyicisinde bakardım sorun nedir diye. Genelde "Bir işaret aygıtı, bağlı olduğu monitör hakkında bilgi sahibi değil." uyarısı oluyor sistem donduğu zaman ama az önce şu hatayı aldım;

Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği
Hata Kaynağı: Machine Check Exception
Hata Türü: Cache Hierarchy Error
İşlemci APIC Kimliği: 10

Bu sorun nedir? Sorunun çözümü için ne yapmam lazım? Sorunu daha detaylı incelemeniz için size sunmam gereken bilgiler varsa söyleyin lütfen.

Asus B350 Plus
Ryzen 1600
RX 580 8 GB
Corsair Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3000MHz

Son düzenleme:
İlk olarak imzamdan Aida64 sonucunu bir paylaşın bakalım. Memtest sonucu nerede? HDsentinel sonucunu paylaşın.
Son zamanlarda donanımsal ne değişiklik yaptın? Donanımsal bakım ne zaman yapıldı?

İlk olarak imzamdan Aida64 sonucunu bir paylaşın bakalım. Memtest sonucu nerede? HDsentinel sonucunu paylaşın.
Son zamanlarda donanımsal ne değişiklik yaptın? Donanımsal bakım ne zaman yapıldı?

Buyrun Aida64 raporu; https://easyupload.io/17gaoo

Memtest testini 7 küsür saat yaptıktan sonra hiçbir hata bulunmadı sonucunu görüp testi kapattım. Rapor indirmedim doğrusu.

HDsentinel'de tam olarak ne yapmam lazım tarif eder misiniz? Yüzey testi mi, rastgele arama testi mi?

Kasayı topladıktan sonra kasada donanım değişikliği yapmadım. 3 senedir kullanıyorum.

Geçen sene termal macunu yeniledim işlemcinin. Kasanın içini her 2 - 3 haftada bir açar her yerini temizlerim. En son 2 gün önce temizledim.

Son düzenleme:
Bu başlığı okuyacak kişiler için güncelleme ve bilgi mesajı yazıyorum.

Benim aldığım hata whea-logger id 18, işlemci çekirdeği hatasıydı. Sorunu çözemeyince ve sorun artarak devam edince işlemcinin garanti süresinin (3 yıl) dolmasına 2 gün kala servise götürdüm. Serviste işlemcinin bozuk, hatalı olduğu belirlendi ve değişim kararı çıktı. Aradaki fiyat farkını verip daha üst model bir işlemci alıp alamayacağımı sordum satıcı şirkete. Fiyat farkı istemediler ve 2600x gönderdiler.

Bu hatayı her kim alırsa hiç uğraşmayın, kontrol için servise gönderin.

Benim aldığım hata whea-logger ID 18, işlemci çekirdeği hatasıydı. Sorunu çözemeyince ve sorun artarak devam edince işlemcinin garanti süresinin (3 yıl) dolmasına 2 gün kala servise götürdüm. Serviste işlemcinin bozuk, hatalı olduğu belirlendi ve değişim kararı çıktı. Aradaki fiyat farkını verip daha üst model bir işlemci alıp alamayacağımı sordum satıcı şirkete. Fiyat farkı istemediler ve 2600X gönderdiler.

Dostum bende de 2600X var aynı sorunu yaşıyorum servise nereye göndermem gerek.

Herkese merhaba.

Bilgisayarım sık sık donuyor. Örneğin yeni bir chrome sekmesi açtığımda, bir fotoğraf açtığımda takılıp kalıyor. 15 - 20 saniye donduktan sonra görüntü gidip ekran kararıyor. Bazen nadiren kendi kendine reset atıyor, bir müddet bekleyip. Çoğunlukla ben kasadan reset atmazsam öylece bekliyor. Bu esnada ekran kartı ışığı yanıp sönüyor. Sistem donduğunda çoğu zaman olay görüntüleyicisinde bakardım sorun nedir diye. Genelde "Bir işaret aygıtı, bağlı olduğu monitör hakkında bilgi sahibi değil." uyarısı oluyor sistem donduğu zaman ama az önce şu hatayı aldım;

Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği
Hata Kaynağı: Machine Check Exception
Hata Türü: Cache Hierarchy Error
İşlemci APIC Kimliği: 10

Bu sorun nedir? Sorunun çözümü için ne yapmam lazım? Sorunu daha detaylı incelemeniz için size sunmam gereken bilgiler varsa söyleyin lütfen.

Asus B350 Plus
Ryzen 1600
RX 580 8 GB
Corsair Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3000MHz
Ekrandaki görüntü gittiğinde kasanın çalışmaya devam ettiği oluyor mu ?

Benim aldığım hata whea-logger id 18, işlemci çekirdeği hatasıydı. Sorunu çözemeyince ve sorun artarak devam edince işlemcinin garanti süresinin (3 yıl) dolmasına 2 gün kala servise götürdüm. Serviste işlemcinin bozuk, hatalı olduğu belirlendi ve değişim kararı çıktı. Aradaki fiyat farkını verip daha üst model bir işlemci alıp alamayacağımı sordum satıcı şirkete. Fiyat farkı istemediler ve 2600x gönderdiler.

Hocam sizdeki sorun sık sık mı oluyordu.Bende nadiren 2 aydır olmuyordu.Tekrar aldım hatayı.Garantiye göndersem onlar biz hata almadık deme ihtimalleri çok yüksek.Çünkü stres testlerini yaptım sıkıntı çıkmadı.
Evet bazen kendi resetleniyor bazen siyah ekran üstünden resetliyorum kasanın ama 10 kere olduysa 2'sinde siyah ekran olmuştur.
Siz sorunu çözebildiniz mi hocam ?

Hocam sizdeki sorun sık sık mı oluyordu. Bende nadiren 2 aydır olmuyordu. Tekrar aldım hatayı. Garantiye göndersem onlar biz hata almadık deme ihtimalleri çok yüksek. Çünkü stres testlerini yaptım sıkıntı çıkmadı.

Siz sorunu çözebildiniz mi hocam?

Anakarttan pss Support'u kapatınca çözülüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı