''Çok önemli bir donanım hatası oluştu.'' hatası ile sistem donuyor

Unseeable28

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.

Bilgisayarım sık sık donuyor. Örneğin yeni bir chrome sekmesi açtığımda, bir fotoğraf açtığımda takılıp kalıyor. 15 - 20 saniye donduktan sonra görüntü gidip ekran kararıyor. Bazen nadiren kendi kendine reset atıyor, bir müddet bekleyip. Çoğunlukla ben kasadan reset atmazsam öylece bekliyor. Bu esnada ekran kartı ışığı yanıp sönüyor. Sistem donduğunda çoğu zaman olay görüntüleyicisinde bakardım sorun nedir diye. Genelde "Bir işaret aygıtı, bağlı olduğu monitör hakkında bilgi sahibi değil." uyarısı oluyor sistem donduğu zaman ama az önce şu hatayı aldım;

Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği
Hata Kaynağı: Machine Check Exception
Hata Türü: Cache Hierarchy Error
İşlemci APIC Kimliği: 10

Bu sorun nedir? Sorunun çözümü için ne yapmam lazım? Sorunu daha detaylı incelemeniz için size sunmam gereken bilgiler varsa söyleyin lütfen.

Asus B350 Plus
Ryzen 1600
RX 580 8 GB
Corsair Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3000MHz

Son düzenleme:
Anakarttan pss Support'u kapatınca çözülüyor.
Hocam onu da denemiştim.Bu arada pss dediğiniz Amd de cool and quiet modu değil mi ?
Herkese merhaba.

Bilgisayarım sık sık donuyor. Örneğin yeni bir chrome sekmesi açtığımda, bir fotoğraf açtığımda takılıp kalıyor. 15 - 20 saniye donduktan sonra görüntü gidip ekran kararıyor. Bazen nadiren kendi kendine reset atıyor, bir müddet bekleyip. Çoğunlukla ben kasadan reset atmazsam öylece bekliyor. Bu esnada ekran kartı ışığı yanıp sönüyor. Sistem donduğunda çoğu zaman olay görüntüleyicisinde bakardım sorun nedir diye. Genelde "Bir işaret aygıtı, bağlı olduğu monitör hakkında bilgi sahibi değil." uyarısı oluyor sistem donduğu zaman ama az önce şu hatayı aldım;

Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği
Hata Kaynağı: Machine Check Exception
Hata Türü: Cache Hierarchy Error
İşlemci APIC Kimliği: 10

Bu sorun nedir? Sorunun çözümü için ne yapmam lazım? Sorunu daha detaylı incelemeniz için size sunmam gereken bilgiler varsa söyleyin lütfen.

Asus B350 Plus
Ryzen 1600
RX 580 8 GB
Corsair Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3000MHz
Hocam forumlara yazdım anladığım kadarı ile anakart yada işlemci kaynaklıymış.Twitter dan Recep beye yazdığımda anakart olabilir demişti.Sizde bu pss yada amd cool and quiet kapatırsanız işe yarayabilir.Bazı insanlar bu şekilde çözmüş.Bende çok nadiren oluyordu bu hata.Sizde sık sık ise dediğim ayarı kapatınca gine olmuyorsa garantiye gönderin derim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı