Çok salak insanlar var, bunlar için ne yapmalıyız?

El kol yapıp ellerini vücuduna değdirip "ayığsın demi" gibi cümle kuran bir insan ile nasıl empati kurabilirim? Dahası da fikir uyuşmazlığı değil, çünkü adamın fikri yok. Sana zarar vermek istiyor. Çözümü kavgada arıyor. Ben böyle bir insana nasıl aptal diyemeyeyim?

Bir laf vardır:
Etmeyeceksin cahille muhabbet, belki küstürürsün onu; silmeyeceksin cam kırığıyla g*tünü, belki çizdirirsin onu...

Onların dilinden konuşcaksın görmezden filan gelceksin yoksa başını daha çok ağrıtırlar.

Maalesef bu tür insanlar toplumun her yerinde var. En ufak bir şeye artistlik taslayan, el şakalarını bırakmayan, insanları küçük gören insanlarla aynı ortamda bulunmamaya çalışıyorum ancak sınıfımda bile böyle insanlar var. O yüzden diyaloglarımız çok olmuyor. Çok olduğu zaman iyice kendinden soğutuyorlar.

Cahil olduğunu anlayınca tepkisiz kalıp uzaklaş ordan, zaten bakışların karşıdakine tepkini verecektir.
Kişi haksızlığını kabullenmiyorsa haksız olduğundan değil küçük düşmemek için yapıyordur, bunu da maruz görün.

Ben pek kale almadığım için yoklar gibi geliyor. Yaşadığınız semt, mühitte buna direk etmendir. İstanbul'un içlerinde varoş yerlerde yaşarsanız BMW'li ayıya da denk gelirsiniz mülteciye de...

Ben böyle bir insana nasıl aptal diyemeyeyim?
Anlattığın durum değerlendirdiğin sıfatı karşılamıyor. Kro ve art niyetli bir insanı tanımlıyorsun. Kişiliğinle uyuşmuyorsa, ve beklentilerini karşılamıyorsa uzak duracaksın. Bir kişiye zeka testi uygulanmadan ve yeterince tanımadan aptal olup olmadığını anlayamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…