Çok salak insanlar var, bunlar için ne yapmalıyız?

Bu şekilde bir yaklaşıma sıcak bakmıyorum, haklılık payın olsa da çok egolu bir yaklaşım olduğu için doğru bulmuyorum. Herkesin anlamadığı konular ve kusurları vardır. Herkesin kusuru birbirinin gözüne batar. Benim bildiğim bir konuyu sen bilemeyebilirsin, senin bildiğin bir konuyu ben bilemeyebilirim. İnsanları ikaz etmek ve empati kurmak gerekir. Her şey istediğin gibi olmaz. Empati kurup, uzlaşman gerekir. Karşı taraf bir beklentisinden taviz verecek, sen de bir beklentinden taviz vereceksin. Anlaşacaksın. Yoksa dağ başında yaşamak zorundasın.
El kol yapıp ellerini vücuduna değdirip "ayığsın demi" gibi cümle kuran bir insan ile nasıl empati kurabilirim? Dahası da fikir uyuşmazlığı değil, çünkü adamın fikri yok. Sana zarar vermek istiyor. Çözümü kavgada arıyor. Ben böyle bir insana nasıl aptal diyemeyeyim?

Selam Technopat ailesi! Çevrede ister istemez bazen o kadar gerizekalı insanlarla karşılaşıyorum ki ezilmiş gibi hissediyorum. Bazılarına cevap versen kavgayla karşılık verecek tipdedirler. Bunlardan ne kadar uzak dursam da bazı zamanlarda denk geliyor. Bazen dershane bazen çarşıda bazen AVM'de ya yeter artık kimseye üstünlüğüm yok kimseye laf söylemiyorum ama açıkca söylemek istediğim bir şey varsa o da, gerizekalısınız arkadaşım, salaksınız, aptalsınız! Bu gibi durumlarda Yardımcı olacak arkadaşlar lütfen cevaplarsa memnun kalırım.
Maalesef bu tür insanlar toplumun her yerinde var. En ufak bir şeye artistlik taslayan, el şakalarını bırakmayan, insanları küçük gören insanlarla aynı ortamda bulunmamaya çalışıyorum ancak sınıfımda bile böyle insanlar var. O yüzden diyaloglarımız çok olmuyor. Çok olduğu zaman iyice kendinden soğutuyorlar.

Cahil olduğunu anlayınca tepkisiz kalıp uzaklaş ordan, zaten bakışların karşıdakine tepkini verecektir.
Kişi haksızlığını kabullenmiyorsa haksız olduğundan değil küçük düşmemek için yapıyordur, bunu da maruz görün.

Ben böyle bir insana nasıl aptal diyemeyeyim?
Anlattığın durum değerlendirdiğin sıfatı karşılamıyor. Kro ve art niyetli bir insanı tanımlıyorsun. Kişiliğinle uyuşmuyorsa, ve beklentilerini karşılamıyorsa uzak duracaksın. Bir kişiye zeka testi uygulanmadan ve yeterince tanımadan aptal olup olmadığını anlayamazsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı