Çok yüksek CRC hatası

wthn

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İzmir.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X | MSI MPG X570 Gaming Edge | Corsair Vengeance RGB Pro 3200 MHz CL16 | EVGA RTX 3080 Ti FTW3 Ultra | Samsung 970 Evo Plus 500 GB NVMe & Samsung 860 Evo 500 GB Sata | FSP Hydro G 850W | Phanteks P500A | 3x Corsair LL140 | 1x Corsair LL120 | Corsair iCUE LS100 | Corsair H115i RGB Platinum 280MM | Corsair K70 RGB MK.2 | Corsair HS70 Pro Wireless | Corsair ST100 RGB | Logitech G Pro X Superlight | Samsung LC32HG70
Merhaba. Önceki modemin bozulması sonucu dün ASUS DSL-AC750 modemini satın aldım. Firmware güncellemesini yaptım, son sürümde. İnternet olarak Netspeed kullanıyorum. Ancak inanılmaz yüksek CRC hatası alıyorum. Hatta test yaptığımda download 0.03'e kadar düştü. 5G üzerinden yaptım, modem ile aramda yaklaşık 2 metre var ve engel yok. Hat değerlerimi ve modem ayarlarımı paylaşacağım. Modemden mi yoksa altyapı kaynaklı bir sorun mu var? Bunu öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu konuyu açana kadar 800 bin oldu bile.

Birkaç dakika sonra da internet bağlantısı koptu. Saat bilgisi için görseldeki saati referans alabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230521_005928_Chrome.jpg
    Screenshot_20230521_005928_Chrome.jpg
    74,3 KB · Görüntüleme: 93
  • Screenshot_20230521_010011_Chrome.jpg
    Screenshot_20230521_010011_Chrome.jpg
    55,2 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu ben de yaşıyorurm. Modem ZTE H168-A. Ben de sizin gibi Netspeed 35 mbit abonesiyim. Bir kaç gün öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. Şimdi ise aynı sizin gibi indirme hızım yerlerde sürünüyor. Gönderme hızında ise bir değişiklik yok ve CRC hataları inanılmaz derecede yüksek. Destek talebi oluşturdum. Bakalım ne diyecekler?

Siz de arıza kaydı oluşturursanız müşteri hizmetlerine pek kulak asmamanız ve ısrarcı olmanız için size kısaca Netspeed ile ilgil önceki yaşadığım olayı anlatayım:

Daha önce modem kaynaklı sorun yaşamıştım. Müşteri hizmetleri bina içindeki tüm hattımı bana yeniletti. 6 kat cat6 kablo çektirdim. Yine sorun düzelmedi ama inatla iç hat problemi olduğunu söylediler. Hatta yeni modem sipariş ettim dediğimde telefondaki temsilci bana siparişimi iptal etmem gerektiğini, boşuna modem aldığımı söylemişti. Oysa ki yeni modem gelince sorun çözülmüştü. Şimdi de bu çıktı...​

Daha önce TPLink'in eski bir modemi vardı, onda böyle bir sorun yaşamamıştım. Ben 100 Mbps kullanıyorum ama bana gelen yaklaşık 45-50 civarı. Normalde hızımı 50'ye sabitlettirmiştim, modemi değiştirince belki biraz daha yükselir diye limiti kaldırttım. Bununla alakalı da olabilir bilemiyorum. Tekrar talep oluşturdum sabitlenmesi için.

Bu arada bu görsellerden sonra dün bir kaç ayar değişikliği yaptım. 8 saat 10 dakikada 191 CRC hatası almışım. Bu şekilde devam ederse problem yaşamam sanırım.

Daha önce TPLink'in eski bir modemi vardı, onda böyle bir sorun yaşamamıştım. Ben 100 Mbps kullanıyorum ama bana gelen yaklaşık 45-50 civarı. Normalde hızımı 50'ye sabitlettirmiştim, modemi değiştirince belki biraz daha yükselir diye limiti kaldırttım. Bununla alakalı da olabilir bilemiyorum. Tekrar talep oluşturdum sabitlenmesi için.

Bu arada bu görsellerden sonra dün bir kaç ayar değişikliği yaptım. 8 saat 10 dakikada 191 CRC hatası almışım. Bu şekilde devam ederse problem yaşamam sanırım.
Benim crc hataları 28000 civarında dün akşamdan beri. Bugün Netspeed'ten arayıp hatta güncelleme yaptıklarını söylediler. Şimdilik indirme hızım iyi. Akşam ne olur bilemiyorum.Siz ne gibi ayarlar yapmıştınız?

Benim crc hataları 28000 civarında dün akşamdan beri. Bugün Netspeed'ten arayıp hatta güncelleme yaptıklarını söylediler. Şimdilik indirme hızım iyi. Akşam ne olur bilemiyorum.Siz ne gibi ayarlar yapmıştınız?
Şu an görseldeki şekilde, 8 dakika oldu SNR'ı 10'a sabitledim. 3 adet CRC var şu an.

Adsız.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı