Colorful A320M-K Pro V14 Secure Boot aktif modlu BIOS

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Colorful anakartımıza. Modlu BIOS ile Secure Boot özelligini kazandıralım.
yapacağnız BIOS Update sornası oluşucak sorunlarda sorumluluk size aittir
1. en son sürüm BIOS'u ilk önce kurmamız lazım yoksa olmuyor maalesef. Güncellemeyi ister Windows ister BIOS üzerinden yapmanız yeterli.
2. modlu BIOS linki
3. ZIP dosyasının içerisindekilerini bir klasöre atalım ardından icindeki .BAT dosyasını sağ Click yönetici olarak çalıştıralım.
4. BIOS Update yaparken klavye mouse devre dışı olacaktır haberiniz olsun.
5.BIOS Update sonrası sizden seçenek sunacaktır. Klavyenizden e tuşuna basmanız yeterlidir sonra BIOS Update tamamlanmış olacaktır.
6. BIOS'a girelim.
7. Secure Boot varsılıyan olarak aktiftir Secure Boot'a dokunmaya gerek yoktur.
8. boot kısmında CSM Configuration da her şeyi UEFI yapalım CSM kapanmayacaktır. F10 yaptıktan sonra tekrar BIOS'a girmek gerekiyor ardından CSM Configuration. Artık kapanabiliyor durumda.
9. TPM 2.0 ve diğer BIOS ayarlarımızı yaptıktan sonra F10 yapmamız yeterlidir.
RAM MHz voltaj vb ayarlar sıfırlanacaktır
10. ve artık Secure Boot aktif.
1648663241888.png
Güncelleme şu an FACEIT AC çalısıyor.
1648747008591.png

Şu an Valorant sıkıntısız bir şekilde çalısıyor.

Son düzenleme:
Hocam csm kapalıyken ssd yi görmüyor csm i açınca ise video mod gibi birşey var onu legacy e alana kadar da windowsu başlatmıyor sebebi ne olabilir?

Windows UEFI kurulu olması lazım.

Hocam Windows 11 kurduktan sonra bu rehberden faydalanmıştım. BIOS'u eski haline işletim sistemini de geri Windows 10'a çevirdim. Fakat ekran kartından hata alıyorum sürekli sürücülerini hatasız kurmama rağmen. Zannediyorum ki sorun anakarttan kaynaklı. Ben bu anakartın BIOS versiyonunu nasıl güncellerim, hangi sürücüleri kurmalıyım hiçbir şey anlamadım. Bunun için bir rehber hazırlama şansınız var mı?

Hocam Windows 11 kurduktan sonra bu rehberden faydalanmıştım. BIOS'u eski haline işletim sistemini de geri Windows 10'a çevirdim. Fakat ekran kartından hata alıyorum sürekli sürücülerini hatasız kurmama rağmen. Zannediyorum ki sorun anakarttan kaynaklı. Ben bu anakartın BIOS versiyonunu nasıl güncellerim, hangi sürücüleri kurmalıyım hiçbir şey anlamadım. Bunun için bir rehber hazırlama şansınız var mı?

Hocam bu anakartların BIOS Update sistemi dosya doğrulama sistemi üzerinden çalışıyor 1010 sürümlü BIOS sürümüne düşürüp tekrar dene BIOS güncelleme rehberimde zaten bahsediyor ama detaylısı mevcut forumda. Konu linki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı