B850 ana kartlarda da PCI-e 5.0 X16 var gözüküyor örnek olarak.
Kafam iyice karıştı.
Kafam iyice karıştı.
B850 ana kartlarda da PCI-e 5.0 X16 var gözüküyor örnek olarak.
Kafam iyice karıştı.
Peki 5 ile 4'ün farkı nedir? RTX 5000 ya da sonraki gelecek seride ne fark yaratır?
Hocam bir süredir kullanıyorsunuz sanırım. Güncel olarak memnun musunuz? Ne gibi sorunlar yaşadınız?Bu anakartı bugün sipariş ettim. Bence 9800x3D'ye gitmesi lazım. X3D serisi işlemciler zaten fazla overclock olamıyor bir de oyun oynarken çok düşük watt tüketiyorlar o halde engel nedir? B650 çipset zaten AM5'in 2 3..sıradaki en iyi çipseti. Bu anakart Çin menşeli globalde fazla deneyen kullanan yorumlayan yok bence ondan. Ama üretici hakkını vermiş daha ne koysun anakarta 3300TL civarına B620 çip anakart yerine 2 lira daha koydum bunu aldım. Anakart kalitesine önem vermek gerek. Anakartı ucuz maledebilirsen her zaman iyidir diyorum. BIOS ve güncelleme gibi fonksiyonları bilmiyorum kullanınca göreceğiz. Kullanışsız mı yoksa kullanışlı mı? PCI Express 5.0 hızlı ekran kartı ya da SSD'ler de yaygın değil. SSD'ler biraz yaygın ama GPU hiç değil. Sence üretici güvenmese neden karta ileriye dönük böyle bir fonksiyon koysun?
Yine de kesin konuşmayayım somut olarak deneyen görmedim ama teorik olarak 9800x3D'yi beslemesi lazım. Yapay zekaya sordum evet rahat dedi. V14 versiyonunda 12+2+1 faz varmış bu anakartta ise daha mı çok yoksa aynı mı bilinmiyor.
Bu anakartı bugün sipariş ettim. Bence 9800x3D'ye gitmesi lazım. X3D serisi işlemciler zaten fazla overclock olamıyor bir de oyun oynarken çok düşük watt tüketiyorlar o halde engel nedir? B650 çipset zaten AM5'in 2 3..sıradaki en iyi çipseti. Bu anakart Çin menşeli globalde fazla deneyen kullanan yorumlayan yok bence ondan. Ama üretici hakkını vermiş daha ne koysun anakarta 3300TL civarına B620 çip anakart yerine 2 lira daha koydum bunu aldım. Anakart kalitesine önem vermek gerek. Anakartı ucuz maledebilirsen her zaman iyidir diyorum. BIOS ve güncelleme gibi fonksiyonları bilmiyorum kullanınca göreceğiz. Kullanışsız mı yoksa kullanışlı mı? PCI Express 5.0 hızlı ekran kartı ya da SSD'ler de yaygın değil. SSD'ler biraz yaygın ama GPU hiç değil. Sence üretici güvenmese neden karta ileriye dönük böyle bir fonksiyon koysun?
Yine de kesin konuşmayayım somut olarak deneyen görmedim ama teorik olarak 9800x3D'yi beslemesi lazım. Yapay zekaya sordum evet rahat dedi. V14 versiyonunda 12+2+1 faz varmış bu anakartta ise daha mı çok yoksa aynı mı bilinmiyor.
Selamlar,
Colorful Battle-AX B650M-Plus Wi-Fi V15 anakartı Ryzen 7 9800x3D ve RTX 3080 ile kullanmayı düşünüyorum. 5bin lira bandında alternatifi yok gibi Colorful markası nasıldır? Alternatif ne önerirsiniz yorumlarınızı bekliyorum.
![]()
COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS WiFi V15 DDR5 7600Mh mATX AM5 Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
RAM olarak ise 2 RAM arasında kaldım. CL28 olması aradaki fiyat farkına değer mi? 7000 MHz CL32 RAM'ler için ne düşünüyorsunuz?
Ağırlıklı olarak CS2 için kullanılacak şimdiden teşekkürler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.