ComboBox'ta arama yapma

Mesela itemlerde kalem ve kağıt var. Ka yazdığında ikisinin çıkmasını, kal yazınca kalemin ve kağ yazınca da kağıtın çıkmasını istiyorum. Belki sorunumu anlatabilmişimdir.
Form özelliklerinden yapılabiliyor. Combobox'a tıkla. AutoCompleteMode kısmında suggest kısmını yada SuggestAppend seçenegini seç.
Hemen altında AutoCompleteSource kısmınıda ListItems olarak seç. İstediğin olacaktır.
suggest -> list olarak çıkmasını sağlar.
append -> text olarak tamamlar.
SuggestAppend -> Hem list olarak çıkar hem de tamamlar.

Örnek;

Dosya Ekleri

• cbx.png
    cbx.png
    8,9 KB · Görüntüleme: 234
Form özelliklerinden yapılabiliyor. Combobox'a tıkla. AutoCompleteMode kısmında suggest kısmını ya da SuggestAppend seçenegini seç.
Hemen altında AutoCompleteSource kısmınıda ListItems olarak seç. İstediğin olacaktır.
Suggest -> list olarak çıkmasını sağlar.
Append -> text olarak tamamlar.
SuggestAppend -> Hem list olarak çıkar hem de tamamlar.

Örnek;

Ben bunu yaptım fakat tıklayıp yazdığım zaman hem itemler hem de yazdığım şey çıkıyor o zaman da kötü bir görüntü gözüküyor.

Kastettiğim 1. resimdi.
Ben 2. resim gibi olmasını istiyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2021-04-28_201913.png
    resim_2021-04-28_201913.png
    14,8 KB · Görüntüleme: 228
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    17,7 KB · Görüntüleme: 218
Son düzenleme:
Ben bunu yaptım fakat tıklayıp yazdığım zaman hem itemler hem de yazdığım şey çıkıyor o zaman da kötü bir görüntü gözüküyor.

Kastettiğim 1. resimdi.
Ben 2. resim gibi olmasını istiyorum.
Onu kod ile yapacaksın. Linq kullanarak. Gelen data eğer list şeklindeyse .Where diyerek yazılan texti listede arayacaksın. Ve yeni oluşan listi combobox'a atacaksın. Hiç denemedim. Ama bu şekilde yapılabilir gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı