Combofix Sonrası Nvidia Optimus Sürücüsü Sorunu

ero158

Hectopat
Katılım
9 Temmuz 2013
Mesajlar
1
Geçen sene çuvalla para verip aldığım Asus N53SN serisi Notebook bir Combofix uygulaması ardından Nvidia ekran kartına verdiğim paranın çöpe gitmesine neden oldu. Combofix ile temizlik yaptıktan sonra optimus sürücüleri silindi ve şu anda sadece Intel HD3000 Onboard vga'yı kullanabiliyorum, Nvidia 550M'ye uygulamalarda otomatik geçiş tarih oldu, BMW araba aldım ama bagajındaki bisikleti kullanıyorum. Çözüm önermeyin çünkü format hariç bütün her şeyi denedim. Yerli ve yabancı forumlarda bu sorunla karşılaşan inanılmaz sayıda insan olduğunu ve tek çözümün format olduğunu görünce Nvidia'ya da, Asus'a da, Combofix'i programlayana da lanet okudum, hiçbirisi çözüm için bir güncelleme yapma zahmetine girmemiş, hatta kendi forumlarında aktarılan bu soruna cevap verme zahmetine bile girmemiş 2009 senesinin sonundan beri, inanın Notebook'u fiziken Asus firmasının kendisinden almış olsaydım firma binasına girip ilk yetkilinin kafasında kırardım, büyük firma dediğimiz işletmelere yazıklar olsun. Optimus otomatik geçiş sorununu Combofix uyguladıktan sonra yaşayanlar, format harici bir çözümü yok büyük ihtimal geçmiş olsun.

Bazı sebeplerden format atamayacağım için enayi gibi Intel HD3000 Onboard ekran kartına talim ediyorum.

Lütfen yardım edin arkadaşlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Combofixi Bilmeden kullanmayın diye Kaç kere söylüyorum her forumda. İlk aldığında imaj alcaktın almadıysan zaten baştan hata yapmışsın. Sistem geri yükleme yapabilirsin ancak sağlıklı bulmuyorum. Optimus sistemini zaten ilk çıktığından beri sevmiyorum.
Recep beyin dediği gibi sfc komutunu deneyin sonrasında Asus'un temin ettiği Nvidia driverini yükleyin, ancak ilk olarak Elinizde ki Hem intel hem de nvidia donanım ve Driverlerini kaldırın Program kaldırdan ve Aygıt yöneticisinden. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın İlk olarak İntel firmasından Güncel İntel sürücülerini bulun ve yükleyin sonrasında asus'dan aldığınız nvidia sürücüsünü kurun. Tekrar yeniden başlatın bilgisayarı ve Nvidia kontrol panelinden Güç ve GPU ayarını Yüksek olarak ayarlayın.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı