karadayiii
Kilopat
Daha fazla
Sorunun temel kaynağı ortak altyapı kurulamaması ve Turkcel'in saçma sapan istekleri. Bu ülkede internet hakkında ne kadar olumsuz gelişme varsa %60'nın altından Turkcell çıkıyor.
Kısa süre önce TT gene ortak altyapı çağrısında bulundu ama ne oldu takip edemedim.
TT çok kez ortak altyapı çağrısında bulundu. Buraya kadar sorun yok, hatta çoğu kişi için gülünç bile gelebilir.
TT yeni yapılacak altyapı için masrafı bölüşelim, hepimiz kullanalım benzeri sistem öneriyor. Atıyorum bir apartmana port başına 100₺ masraf düşüyorsa, bunun ne kadarını karşılarsanız ona göre port sahibi olup, hizmet vereceksiniz. 100 tane daire varsa siz bunun 20'inin masrafını karşılayıp 20 tane port sahibi olup 20'sini kullanacaksınız. Olmadı TT'ye bile kiraya verebilirsiniz.
SOL ise TT'nin çekitği fibere para ödememek istiyor. Bana ücretsiz port ve fiber kablo sağlasın istiyor. Durum böyle olunca ne BTK ne de TT buna sıcak bakıyor. Haksız rekabet ortaya çıkıyor.
VAE hizmet verdikleri için trafik teslim noktasına kadar TT üzerinden, teslim noktasından sonra SOL üzerinden hizmet veriliyor.
Yani sizin veriniz en yakın TT noktasından SOL'e devredilip oradan çıkış yapıyorsunuz.
Anladım hocam. Bu konulara vakıf olan birisi olarak şu konum (FTTH altyapıda ISS firmaların ping değeri değişir mi?)hakkındaki görüşlerinize ihtiyacım var