Comnet nasıldır?

Bu gece sonuna kadar sizin davetiye kodunuzla başvurmak isterim. Binaya fiber yeni döşendi daha önceden hiç abonelik yoktu bunun için kurulum hizmeti alıyorum. Çok teşekkür ederim ilginiz için. @erengore
Rica ederim. Ama sanırım o davet kodunu atamayacağım. Dediğim gibi bir sorun var erişim açısından. Şu an oraya erişemiyorum.

Bizim buradaki Türk Telekom santrali epey serbest. Hattımda kilitler pek yok. Durum böyle olunca Comnet de limitleme yapmayınca şöyle hızlar alabiliyorum. Referans olması adına atıyorum.
Screenshot_20210818_200942_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Son olaylardan sonra TurkNet'e elveda demeye karar verdim. Hatta ping olduğuna ikna olmuyorlar :D
Comnet kullananlar memnun mu bu operatörden?
Peering durumları nasıl? Gerçekten büyük serverler ile en direk peering yapıyorlar mı?
Ping durumu nasıl? TurkNet ile bu yüzden papaz oldum. 30 ms Gateway erişimim var. Normalmiş.
Arıza kayıtlarına geri dönüşleri nasıl?

Edit: Ping için Looking Glass önermeyin. O sadece operatör server ile hedef server arası gecikmeyi ölçer. Modemden operatöre kadar ki gecikme önemli benim için.

Ya şimdi TurkNet ile Comnet arasında kaldım.comnet'te 65 TL fazladan aktivasyon ücreti ve yerinde kurulum 55 TL daha fazla bunun için değer diyorsan başvuruyorum. Davetiye kodun varsa senin kodunla başvurmak isterim.
Buyur dostum kimse vermediyse bununla başvurabilirsin.
Kod: CMT435HPA
Son olaylardan sonra TurkNet'e elveda demeye karar verdim. Hatta ping olduğuna ikna olmuyorlar :D
Peering durumları nasıl? Gerçekten büyük serverler ile en direk peering yapıyorlar mı?
Ping durumu nasıl? TurkNet ile bu yüzden papaz oldum. 30 ms Gateway erişimim var. Normalmiş.

Edit: Ping için Looking Glass önermeyin. O sadece operatör server ile hedef server arası gecikmeyi ölçer. Modemden operatöre kadar ki gecikme önemli benim için.
Aşağıdaki siteden peeringleri görebilirsin.
Veri merkezi olduğu için ve ist veri merkezleri birbiriyle bağlantılı olduğu için avantajlı durumda.
En çok peering sahip firma konumuna geliyor.
Diğer firmalarında peeringlerine bakabilirsin arada fark var

Son düzenleme:
@erengore hocam bu konuda davetiye sizin hakkınız sizden başkasına kod kullanmam geceye kadar süresi var kodu alabilirseniz gönderin kullanırım yoksa şansınıza küsün.
Ramazan hocamın davetiye kodunu alın çünkü maalesef atma imkanım şimdilik yok.

Comnet SpeedTest sunucusuna SpeedTest yapın. Oradaki ping değeriniz Gateaway pingi oluyor. Bende 10ms Gateaway pingi.

Evet ben memnundum en son. Sadece TR sunuculu oyunlarda azıcık pinginiz daha yüksek oluyor onu belirteyim. Optimize edilecekti ama sanırım daha edilmedi.

Peering ile ilgili detayları ramazan hocamın attığı siteden bakabilirsiniz.

Arıza kaydı dönüşlerinden ben çok memnunum. Fiber sinyalim gitti. Hemen arıza kaydı bıraktım. Ertesi gün sabah 9 buçukta geldiler yaptılar.

Gerekli tracert testlerini ben yapıp atmak isterdim ancak tatilde olduğum için atma imkanım yok.

Comnet Speedtest sunucusuna Speedtest yapın. Oradaki ping değeriniz Gateaway pingi oluyor. Bende 10ms Gateaway pingi.

Yok o öyle olmuyor hocam :) Hala TurkNet kullandığım için TurkNet'in Gateway gecikmesini yaşıyorum.
Kendi sitelerinde belirtilen gecikme sürelerinin yanından bile geçemiyorum. Neymiş " o değerler teorikmiş de fazla olması normalmiş". 100 ms ile viena sunucusuna erişiyordum. Normal olduğunu söylediklerinde eski/yeni tüm ssleri arıza kaydına döşedim. Tane tane anlattım, bu sefer de ellerinden bir şey gelmediğini söylediler. İşte orada benim kayış koptu.
TR sunucularına girmiyorum artık. Kanser olamama az kaldı. Bu aralar BF1 Don't Starve Together giriyorum. Bu sunuculara beni gezdirmeden götürsün başka bir şey istemiyorum.

Yok o öyle olmuyor hocam :) Hala TurkNet kullandığım için TurkNet'in Gateway gecikmesini yaşıyorum.
Kendi sitelerinde belirtilen gecikme sürelerinin yanından bile geçemiyorum. Neymiş " o değerler teorikmiş de fazla olması normalmiş". 100 ms ile viena sunucusuna erişiyordum. Normal olduğunu söylediklerinde eski/yeni tüm ssleri arıza kaydına döşedim. Tane tane anlattım, bu sefer de ellerinden bir şey gelmediğini söylediler. İşte orada benim kayış koptu.
TR sunucularına girmiyorum artık. Kanser olamama az kaldı. Bu aralar BF1 Don't Starve Together giriyorum. Bu sunuculara beni gezdirmeden götürsün başka bir şey istemiyorum.

Burada bulunduğunuz konumunda çok büyük bir etkisi var.
Ben Superonline fiber ile Valve sunucularına 78 ping alıyorum. Kayseri'de oturduğum için :(

Hocam ben Muğla'da oturuyorum. Dibimde Marmaris yurt dışı çıkış hattı var. Biraz ileride bir ucu İzmir'e bağlanan güzel bir denizaltı hat var. Ama ne oluyor dersin; Muğla'dan çıkıp küçük bir Anadolu turu attıktan sonra İstanbul'a gidiyor. Sadece bu kadar gezinti bana +30 ms pinge maloluyor. Geçen sene Muğla - Antalya - Gayrettepe rotasını izliyordu. Yalan olmasın, o zamanlar keyfim yerindeydi. 11 ms Gateway gecikmesi yetip artıyordu.
Geçenlerdeki satürasyondan beri hep Adana'ya kayıtlı IP adresi almaya başladım. İster dinamik olsun ister statik hepsi istisnasız böyle.

Hocam ben Muğla'da oturuyorum. Dibimde Marmaris yurt dışı çıkış hattı var. Biraz ileride bir ucu İzmir'e bağlanan güzel bir denizaltı hat var. Ama ne oluyor dersin; Muğla'dan çıkıp küçük bir Anadolu turu attıktan sonra İstanbul'a gidiyor. Sadece bu kadar gezinti bana +30 ms pinge maloluyor. Geçen sene Muğla - Antalya - Gayrettepe rotasını izliyordu. Yalan olmasın, o zamanlar keyfim yerindeydi. 11 ms Gateway gecikmesi yetip artıyordu.
Geçenlerdeki satürasyondan beri hep Adana'ya kayıtlı IP adresi almaya başladım. İster dinamik olsun ister statik hepsi istisnasız böyle.
Comnet'de Rizedeki adam Gateaway'e 30ms ping alıyor. Seninki daha düşük olacaktır.

@erengore Merhaba hocam, çok fazla mesaj var tek tek okuayamadım. Bir sorun olacak ilk başlarda 100 Mbps limitine takılmışsınız daha sonra limit kalkmış ve min 120 Mbps almışsınız. Bu limiti nasıl kaldırdınız nasıl bir süreç oldu? Şu anda Comnet mi kullanıyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı