Makaleler
35

Melih Abdulhayoğlu tarafından ücretsiz güvenlik politikası ile ABD'de kurulan Comodo şirketi kısa sürede yükselişe geçip başarılı olmuştu. Türkiye'de daha sonraları şubelerini açan firmanın ücretli ürünü ile ücretsiz ürünü arasında tek fark GekkBuddy olarak geçen Canlı Destek hizmeti ve zararlı bulaştığında temizlenemezse para garantisi vermesidir.

Comodo IS genel olarak tercih edilen bir uygulama ama default ayarlarda kullanmak Comodo'nun asıl başarılı olduğu Hips ve Firewall özelliğini yeterli yararlanılmamasına neden olacaktır. Güvenliğine önem verenler için en ideal yapılandırma bu şekilde olmalıdır. Tabi burada kişisel ihtiyacınız ve bilgi seviyenize göre kendiniz ayarları değiştirebilirsiniz. Bazı kullanıcılar uyarıların çok gelmesinden hoşnut olmazken bazı kullanıcılar ise her adımdan haberdar olmak ister.

Sistem performansına çok fazla yük bindiremeyen bir yazılımdır. Fakat daha önceden başka antivirüsler kullandıysanız mutlaka onları kendi kaldırma aracı ile kaldırın. Aynı şekilde Comodo'yu da kullanmayacaksanız kendi kaldırma aracı ile kaldırın.

Firewall ve hips tabanlı en başarılı güvenlik yazılımlarının başında gelmektedir. Şu an firewall konusunda özellikle Comodo ve Kaspersky testlerde başarı sağlamakta.

Veritabanı olarak başarılı olsa da hatalı tespit oranı da yüksektir. Bu yüzden sezgisel tespit oranlarını iyi ayarlamak gerekir.

Burada ideal bir yapılandırma ayarlarını belirttim.

İndirmek ve Daha Fazla Bilgi İçin: Free Internet Security | Why Comodo Internet Security Suite for PC?

Sadece Comodo yeterli midir? Şuan kullanmış olduğum Kaspersky Free ile beraber kullanırsam çakışma gibi bir sorun olur mu?

@marcel'o ,

Kaspersky Free yanına firewall olarak Comodo Firewall kurabilirsin. Herhangi bir çakışma olmaz.

Comodo Güvenlik Duvarı:
Free Firewall | Get Award Winning Comodo Firewall Today

@1Gülhan1 ,
Lisanslı Eset kullanıcısı iseniz geçmenize gerek yok. Fakat kullandığınız Eset sizi memnun etmedi ise kendi kaldırma aracı ile kaldırıp CIS kurmanız yeterli korumayı sağlar.

Benim Eset lisanslı fakat ücretli değil. Bu söylediğiniz program Eset'ten daha mı iyi?

Firewall'da güvenlik duvarı ve hips özellikleri var. Internet Security paketinde ise antivirüs kısmı da var.

Yasal lisanslı kullanmıyorsanız Eset'in size verdiği güncellemeler genellikle bilinçli bir şekilde eksik gönderilmekte. Öyle ise CIS veya herhangi bir ücretsiz yazılıma geçmeniz daha mantıklıdır.

Ürünüm lisanslı fakat ben ücret ödemedim. Güncellemeleri de sürekli yapıyor. Sadece bu söylediğiniz program Eset ile çakışır mı? Çakışırsa hangisini kullanmalıyım.

O güncellemeler boş. Zamanında lisanslı Eset ile bu şekilde warez sitelerinde dolaşan lisansı girerek veritabanlı test yapmıştık 5000 civarı zararlı üzerinde. Virus tanımları aynı olsa da tespit sayıları farklı idi

Korsan kullanıyorsunuz. Zaten aynı anda ikisi de çakışır. Eset'i kaldırıp kurun.

Sizce kaldırılıp kurulmalı mı? Değer mi? Bir de ben antivirüs olarak kullanıcam. Eğer kullanmamı isterseniz hangisini kullanmalıyım. Sitesinde birçok şey var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…