Melih Abdulhayoğlu tarafından ücretsiz güvenlik politikası ile ABD'de kurulan Comodo şirketi kısa sürede yükselişe geçip başarılı olmuştu. Türkiye'de daha sonraları şubelerini açan firmanın ücretli ürünü ile ücretsiz ürünü arasında tek fark GekkBuddy olarak geçen Canlı Destek hizmeti ve zararlı bulaştığında temizlenemezse para garantisi vermesidir.

Comodo IS genel olarak tercih edilen bir uygulama ama default ayarlarda kullanmak Comodo'nun asıl başarılı olduğu Hips ve Firewall özelliğini yeterli yararlanılmamasına neden olacaktır. Güvenliğine önem verenler için en ideal yapılandırma bu şekilde olmalıdır. Tabi burada kişisel ihtiyacınız ve bilgi seviyenize göre kendiniz ayarları değiştirebilirsiniz. Bazı kullanıcılar uyarıların çok gelmesinden hoşnut olmazken bazı kullanıcılar ise her adımdan haberdar olmak ister.

Sistem performansına çok fazla yük bindiremeyen bir yazılımdır. Fakat daha önceden başka antivirüsler kullandıysanız mutlaka onları kendi kaldırma aracı ile kaldırın. Aynı şekilde Comodo'yu da kullanmayacaksanız kendi kaldırma aracı ile kaldırın.

Firewall ve hips tabanlı en başarılı güvenlik yazılımlarının başında gelmektedir. Şu an firewall konusunda özellikle Comodo ve Kaspersky testlerde başarı sağlamakta.

Veritabanı olarak başarılı olsa da hatalı tespit oranı da yüksektir. Bu yüzden sezgisel tespit oranlarını iyi ayarlamak gerekir.

Burada ideal bir yapılandırma ayarlarını belirttim.

Eki Görüntüle 299324
Eki Görüntüle 299325
Eki Görüntüle 299326
Eki Görüntüle 299327
Eki Görüntüle 299329
Eki Görüntüle 299330
Eki Görüntüle 299334
Eki Görüntüle 299335
Eki Görüntüle 299337
Eki Görüntüle 299338
Eki Görüntüle 299340
Eki Görüntüle 299341
Eki Görüntüle 299342
Eki Görüntüle 299344
Eki Görüntüle 299346

İndirmek ve Daha Fazla Bilgi İçin: Free Internet Security | Why Comodo Internet Security Suite for PC?

Hocam Comodo Firewall kullanıyorum yanında ise AVG İnternet Security kurulu sanki sistem de çakışma var gibi tam emin değilim ama İnternet Security olduğu için mi acaba ? AVG'yi kaldırsam yerine Comodo İnternet Security kursam sorun olur mu sizce çakışma falan ? Comodo programını araştırdım da hoşuma gitti kullanmak istiyorum açıkçası düşünün Google Chrome'u bile kaldırıp Comodo Dragon kurdum :)

@231981 ,

Comodo Firewall + AVG Antivirüs pek bir sorun çıkarmaz. Fakat AVG'nin internet security paketini yüklediğinde mevcut güvenlik duvarı ve ek uygulamalar bu çakışmaya neden olabilir. Tavsiyem sadece CIS kurmanızdan yanadır. AVG'nin veritabanından daha başarılı olduğunu belirtirim.

Comodo Dragon belki eski Chrome sürümlerini kullanıyor olabilir ama gerçekten güvenli bir tarayıcı olduğunu belirtebilirim.

CIS gerçekten diğer anitivürs yazılımlarına göre çok hızlı açılıyor. Ayarlar için teşekkürler. Yüklemede güvenli alışveriş ve tarayıcıyı yüklemedim. Herhangi bir sıkıntı olur mu ?

Ben bugüne kadar kullandım ve sonunda kaldırdım program çok güzel ve güvenilir ama sürekli bildirim çıkması her şeyi sorması artık kanser etti beni bende komple sildim sistemden. Windows Defender yetiyor sanırım kullanmıyorum ama duruyor arka planda.

Comodo Firewall + AVG Free arasında ufak bir sıkıntı var sanki. Klavye - farede ufak bir gecikme hissediyorum. Bu durumda AVG'den vazgeçtim, zira firewall olmazsa olmazım. "Özel Kural Seti"ni seçip, internete neyin çıkıp çıkmaması gerektiğine ben karar veriyorum.

Aslında en güzeli; firewall kurduktan sonra, herhangi bir antivirüs kurmadan önce, sistemin kopyasnı başka diske kaydetmek lazım. Daha sonra problem olunca antivirüsü kaldırmaya çalışmak yerine, imajınıza dönmek. Zira ben daha remover - cleaner denen araçların tamamen antivirüsü silebildiğini görmedim. Regedit'e girince bir sürü kalıntı görebiliyorsunuz. Bu şekilde free antivirüsleri 1-2 gün deneyip, memnun kalmadığınızda imajınıza döner ve bir başkasını denyebilirsiniz.

Tarama yapmaya çalışıyorum fakat iptal oluyor; (Başlatıyorum 3 saniye sonra iptal oluyor.)
400812

Her defasında kurmaktan vazgeçmiştim. Bu zamana denk geldi artık kullanmak.
Arayüz ve vaad ettikleri ücretsiz bir yazılıma göre muazzam.
Uzun süre kullandıktan sonra genel bir değerlendirme yapacağım bununla ilgili.

Var mı değerlendirmeniz?

Kusura bakmayın anlamadim Comodo olarak ücretsiz ne kurmalıyım antivirüs + firewall istiyorum.
***Şu anda PC'de Kaspersky Security Cloud yüklü.

Uzun süre kullandım ama dayanamayıp silmiştim. Sürekli her açtığım dosyayı falan kafasına göre tarayıp zararlı diye anında siliyordu ne açarsam anında bildirim veriyordu açılsın mı falan diye çok sıkıyor bir müddet sonra. Korumasına lafım yok ama insanı kanser ediyor bildirimleri.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı