Ben Kaspersky'ı kaldırıp Comodo kuracağım. Çünkü Free sürümü bana çok güvenli gelmedi. En kapsamlı tüm her şeyi içinde barındıran Comodo paketi veya sürümü hangisiyse onu atabilir misiniz?

SSD diskler için bir fark var mi bu ayarlarda?

Melih abdulhayoğlu tarafından ücretsiz güvenlik politikası ile ABD'de kurulan comodo şirketi kısa sürede yükselişe geçip başarılı olmuştu. Türkiye'de daha sonraları şubelerini açan firmanın ücretli ürünü ile ücretsiz ürünü arasında tek fark gekkbuddy olarak geçen canlı destek hizmeti ve zararlı bulaştığında temizlenemezse para garantisi vermesidir.

Comodo ıs genel olarak tercih edilen bir uygulama ama default ayarlarda kullanmak comodo'nun asıl başarılı olduğu hips ve firewall özelliğini yeterli yararlanılmamasına neden olacaktır. Güvenliğine önem verenler için en ideal yapılandırma bu şekilde olmalıdır. Tabii burada kişisel ihtiyacınız ve bilgi seviyenize göre kendiniz ayarları değiştirebilirsiniz. Bazı kullanıcılar uyarıların çok gelmesinden hoşnut olmazken bazı kullanıcılar ise her adımdan haberdar olmak ister.

Sistem performansına çok fazla yük bindiremeyen bir yazılımdır. Fakat daha önceden başka antivirüsler kullandıysanız mutlaka onları kendi kaldırma aracı ile kaldırın. Aynı şekilde comodo'yu da kullanmayacaksanız kendi kaldırma aracı ile kaldırın.

Firewall ve hips tabanlı en başarılı güvenlik yazılımlarının başında gelmektedir. Şu an firewall konusunda özellikle comodo ve Kaspersky testlerde başarı sağlamakta.

Veritabanı olarak başarılı olsa da hatalı tespit oranı da yüksektir. Bu yüzden sezgisel tespit oranlarını iyi ayarlamak gerekir.

Burada ideal bir yapılandırma ayarlarını belirttim.

Eki Görüntüle 299324
Eki Görüntüle 299325
Eki Görüntüle 299326
Eki Görüntüle 299327
Eki Görüntüle 299329
Eki Görüntüle 299330
Eki Görüntüle 299334
Eki Görüntüle 299335
Eki Görüntüle 299337
Eki Görüntüle 299338
Eki Görüntüle 299340
Eki Görüntüle 299341
Eki Görüntüle 299342
Eki Görüntüle 299344
Eki Görüntüle 299346

indirmek ve daha fazla bilgi için: Free Internet Security | Why Comodo Internet Security Suite for PC?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuda verdiğim Comodo Internet Security Premium'u kurabilirsiniz.

SSD disk için ekstra bir ayara gerek yok. Sadece lisanslı kullanıcılar GeekBuddy üzerinden iletişime geçip ilgili çalışandan uzaktan bilgisayar bakımını yapmasını istediğinizde HDD olmadığını SSD olduğunu belirtip, disk birleştirme yapmaması gerektiğini söylemenizde fayda var.

Kaspersky ile bu Comodo çakışma durumu söz konusu mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Kaspersky'ı kaldırıp Comodo kuracağım. Çünkü Free sürümü bana çok güvenli gelmedi. En kapsamlı tüm her şeyi içinde barındıran Comodo paketi veya sürümü hangisiyse onu atabilir misiniz?
Comodo' nun en kapsamlı programı lisanslıdır. Fakat ücretsiz olarak Internet Security' dir.

Bir kaç yıldır kullanıyorum, ilk kurduğumda kullanmayacağım için secure shoping i kaldırdım, sonra işlemci kullanımı yükseldi. Görev yöneticisinden baktığımda bir .exe işlemciyi kullanıyor, nette yaptığım araştırmalarda secure shopinge ait olduğunu öğrenip geri yükleyince düzeldi.

Yaklaşık 1 aydır engellenen programlar bölümünde açıklamasında 'Windows Operation System' yazan başkada bir bilgi olmayan birşeyi engelliyor. Tam yetki ile engellemeyi kaldırıyorum ama ertesi gün yine engellenenler arasında gözüküyor.

Comodo'ya buradaki ayarları çok önce yaptım, ayarlarda bir sorun yok yani.

1. Comodonun secure shopingini sorunsuz kaldırmanın yolu varmı?

2. Bu sürekli engellenen 'Windows Operation System' hakkında bilgisi olan varmı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı