Conan Exiles TurkNet Yüksek Ping Problemi

Arkadaşın demek istediği şey ; Carrier Grade Nat (CGNAT) sanıyorum. Sinir bozucu olabilir ama imkanlar kısıtlı. İsterseniz belli bir ücret karşılığı Statik İp alabilirsiniz.
Teşekkürler, bu konuyu araştıracağım.. aslında biraz daha detay verebilirsen daha da sevinirim..

CGNAT, son zamanlarda internet sağlayıcılarının kullandığı bir yöntem. Şuan İPV4 protokolünü kullanıyoruz. Bu protokol günümüz şartlarını sağlanamıyor. Elde bulunan IP blokları bitmek üzere. Sağlayıcılar da ellerinde bulunan bu IPleri verimli (!) bir şekilde kullanmaya çalışıyor. Yani aynı IP üzerinden bir çok kullanıcı internete giriyor. Normal kullanıcı için sorun teşkil etmese de, başta oyuncular ve port üzerinden iletişim isteyen programlar için çok sıkıntı çıkartıyor. Oyuncular ping değerlerinden şikayetçi; IP kamera gibi uzaktan erişim isteyen cihazlar ise port açılmadığı için erişim sağlanamamasından şikayetçi.

Türknet'e statik ip başvurumu yaptım.. İnşallah sonunda olumlu bir sonuç elde edebilirim.

Konuya ek olarak bende şunu bildireceğim. Aynı ekipteyim ve TTnetten Türknete geçtiğim günden beri Conan Exileste aynı sorunu yaşamaktayım. "Burak Özkaplan" ın anlattığı sorun aynı şekilde bende de var. Ama birde anlatmayı unuttuğu ekstrası var belki farklı bir yola bağlar konuyu.

Olayı Basitçe bir de ben anlatayım.

Burağın da eklediği üstte görünen; Oyun içinde sağ üst köşede bir pencere var. Bu pencerede Ping değeri - Online player sayısı ve Server Fps değeri yazmakta.

Biz aynı anda bir kaç arkadaş (TTnet - Türknet - Dsmart sağlayıcılar ile) oyuna giriyoruz.

Türknetliler, TTnetliler, Dsmartlılar diye tabir edeceğim.

Türknetliler, TTnetliler, Dsmartlılar aynı anda oyunda olup aynı ping değerlerini almamıza rağmen (örn:90) Sadece Türknetli olanlarda ekstradan bir gecikme yaşanıyor. Ama bu diğer oyunlarda bildiğimiz ping gibi birşey de degil aslında. (Ve PC'yi telefona ya da TTNET'li komşunun wirelessine bağladığımızda internet ne kadar leş olursa olsun o tarz bir sıkıntı yaşamıyoruz.)

Yani konunun kesinlikle internet hızı, PC hızı, modem markası vs alakası yok. (Turknette 92 Mbps Download - 3,5 Mbps Upload - 5ms almaktayım) Tek sorun internet sağlayıcısı ondan eminim. Ama neden derseniz ben de bilmiyorum.

Oyundaki NPC'ler playerler yanınızda yürüyemiyormuş gibi oluyor, bir anda başka bi yere ışınlanıyor. Koşan playerler havada uçuyormuş gibi görünüyor abuk subuk bir görüntü çıkıyor meydana. Hele 2 playerin yanyana yürümesi imkansız. Kısa süre içinde bunu ekran videosu ilede göstereceğim.

Şimdi bu konuyu zaten biliyorsunuz bu çözülemeyen bir sorun Belki de @Recep Baltaş ın da dediği gibi üretici firma Funcom'un bir sıkıntısı.

2. Probleme gelecek olursak ;

Ben bu oyunun gizemini bir türlü çözemedim. Oyun içindeki bazı farklı sunuculara bağlanmaya çalıştığımızda ;

Türknet üzerinden internet alıyorsam bazı sunucular oyunun server listesinde görünmezken, farklı bir internet sağlayıcı ile bağlandığımda (Örn : Turkcell Mobil - Avea Mobil) Aradığım o serverleri hem listede görüyor hem de bağlanıyor. (Direkt IP dene diyenler olacaktır. Türknet ile bağlıyken Direkt ip ve portu girmemize rağmen bağlanmıyor sanki hiç öyle bir server yokmuş gibi)

Ben de bu konu işin ucunda Turknet'in bize sağladığı ip ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü sadece Turknet IP'sini kullandığımızda bu sorunu yaşıyoruz. Diğer hiç bir firmada bu tarz bişey ne gördüm nede duydum.

Turknete bununla ilgili yazı da yazdım ama geri dönen cevap gayet "basic düzeyde" PC'nizle ilgili sorun olabilir, kablolu bağlanmayı deneyin, kabloluysa kablosuz vs vs tarzında baştan savmaya yönelik bir cevap oldu. Ben de gelen cevaba istinaden kapasitelerini gördüğümden Türknet ile ilgili daha fazla zorlamadım ve iletişimi kestim. Çünkü gerçekten bilgi birikime sahip destek verecek bir tane elemanları yok.

Konu böyle arkadaşlar. Turknet Conan Exiles ile ne alakadır bilmiyorum ama her yönden çakışmakta. Ya karşı tarafta bir engel var yada Turknet'te bir sınırlama var sebebini çözemiyorum. Başka hiç bir oyunda da en ufak bir problem yaşamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
81 Mbit download için 1.88 upload verilmesi çok enteresan. En az 3.50 Mbit upload vermesi lazım size.

CGNAT veya paket kaybından kaynaklı olabilir.
Statik IP'ye gün itibari ile geçtim fakat sorunum halen daha aynı :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…