Connectgame klavye değiştirilmeli mi yoksa iade mi alınmalı?

Eldeki klavyeyi senden geri almayacaklar mı? Normalde eldeki klavyeyi gönderirsin, iade alırlar, sonra yenisini yollarlar.

Öyleydi. Ben bunlara yolladım sonra bir baktım bana klavye geri gönderildi hiçbir şey yapılmadan. Bende yazdım böyle böyle yanlışlıkla göndermişler öyle bende kaldı.

Anladım. Dilerseniz makul bir ücretle bir elektronikçiye gidip sorunlu switch'i değiştirip yine klavyenizi yedek olarak veya ana klavye olarak elinizde tutun. Boşuna ölü fiyata gitmesin şimdi Sarı sitede. Ben bile artık yeni ürün alınca eskisini yedekte tutuyorum. Satsam asla değmeyecek fiyatlara gidiyor. Eşe dosta hediye veririm daha iyi. 3 5'li halde Switch'ler de satılıyor. Sizin Switch özelliklerinize en yakın olan bir model almanız yeterli aynısını bulamasanız da.

Anladım. Dilerseniz makul bir ücretle bir elektronikçiye gidip sorunlu Switch'i değiştirip yine klavyenizi yedek olarak veya ana klavye olarak elinizde tutun. Boşuna ölü fiyata gitmesin şimdi sarı sitede. Ben bile artık yeni ürün alınca eskisini yedekte tutuyorum. Satsam asla değmeyecek fiyatlara gidiyor. Eşe dosta hediye veririm daha iyi. 3 5'li halde Switch'ler de satılıyor. Sizin switch özelliklerinize en yakın olan bir model almanız yeterli aynısını bulamasanız da.

Hocam Malatya da switch tamiri olur mu bilmiyorum. Bir araştırayım yine teşekkür ederim.

Hocam Malatya da switch tamiri olur mu bilmiyorum. Bir araştırayım yine teşekkür ederim.
Hocam biraz Youtube videolarına bakın. Tamir değil de eskisini pcb'den lehimlerini sökerek çıkarıp yenisini yerine oturup tekrar lehimliyorsunuz. Toplamda aslında 5 10 dakikalık bir işlem. Olay klavye veya teknoloji değil, biraz lehim bilgisi ve gerekli malzemelerin bulunması.

1758048247285.png

Fotoğraf PCB'nin arkası. Sweitch'in iki tane pini devreye lehimli. O lehimleri eritip alınca switch kolayca çıkar ve yerine yenisi takılarak tekrar lehimlenir. Sonra klevyeyi topla kapat.

Bakayım deneyceğim

Hocam biraz YouTube videolarına bakın. Tamir değil de eskisini PCB'den lehimlerini sökerek çıkarıp yenisini yerine oturup tekrar lehimliyorsunuz. Toplamda aslında 5 10 dakikalık bir işlem. Olay klavye veya teknoloji değil, biraz lehim bilgisi ve gerekli malzemelerin bulunması.

Eki Görüntüle 2575013

Fotoğraf PCB'nin arkası. Sweitch'in iki tane PIN'i devreye lehimli. O lehimleri eritip alınca switch kolayca çıkar ve yerine yenisi takılarak tekrar lehimlenir. Sonra klevyeyi topla kapat.

Hocam ben mesela EK75'in switchini lehimle çıkardığımda yerine hangi switchi takacağım.

Son düzenleme:
Bakayım deneyceğim

Hocam ben mesela EK75'in switchini lehimle çıkardığımda yerine hangi switchi takacağım.
Hocam hangi switch kullanıyor bilmiyorum. Ama genelde switch'ler Clicky yani çıt sesi çıkaran, Lineer yani hiç ses ve hissiyat vermeyen, Tactile yani ses vermese de tuşa basarken hafif bir tümsek atlıyormuş gibi hissettiren. Sizdeki switch tahminimce Kırmızı Switch tadında yani Lineer'dir. Yine Lineer bir switch alabilirsiniz. Eğer switch marka modelini öğrenirseniz onun basınç gramı, aktifleşme ve dip mesafesi gibi özelliklerine bakıp yine aynı özelliğe en yakın switch'i alabilirsiniz. O zaman değişikliği çok az hissedersiniz. Ama mesela Lineer switch'ler arasında da birbirinden çok farklı özellikleri olan var. O nedenle en yakınını bulabilmeniz güzel olur.

Hocam hangi switch kullanıyor bilmiyorum. Ama genelde Switch'ler clicky yani çıt sesi çıkaran, lineer yani hiç ses ve hissiyat vermeyen, tactile yani ses vermese de tuşa basarken hafif bir tümsek atlıyormuş gibi hissettiren. Sizdeki switch tahminimce kırmızı switch tadında yani Lineer'dir. Yine lineer bir switch alabilirsiniz. Eğer switch marka modelini öğrenirseniz onun basınç gramı, aktifleşme ve dip mesafesi gibi özelliklerine bakıp yine aynı özelliğe en yakın Switch'i alabilirsiniz. O zaman değişikliği çok az hissedersiniz. Ama mesela lineer Switch'ler arasında da birbirinden çok farklı özellikleri olan var. O nedenle en yakınını bulabilmeniz güzel olur.

Hocam EK75 yağlı dream switch kullanıyor onu da Malatya da bulamam galiba.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı