Control Center GPU usage %0 gözüküyor

• Konuyu başlatan Ashes
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 302
Makaleler
1
1736245208230.png

Bir kere güç tasarruf seçmiştim. Ondan sonra böyle oldu oyunlarda FPS çok düşük bir baktım kullanımı 0. bunu nasıl açarım? Mod zaten performansta ama olmuyor.

Windows 10'da görüntü ayarlarını açıp en aşağı gidin orada grafik ayarları var. Oradan oyunları "yüksek performans" seçeneğine getirirseniz düzelebilir. Ya da NVIDIA Control paneli açıp oradan uygulama ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Windows 11 kullanıyorum.

11'de de arayüzün aynı olması lazım. Direk başlat tuşuna basıp "grafik ayarları" diye aratırsanız da çıkacaktır yine. Ya da dediğim gibi NVIDIA Control Panel'in içinden de uygulamalara tek tek hangi kart üzerinden çalışacağını söyleyebilirsiniz.

Alet anladığım kadarıyla "laptop", nvidia uygulaması içerisinden veya sanıyorum buna sağ tıklayıp ayarlarından bir yerlerden ekran kartı kullanımını seçmeniz gerekiyor.

Güç tasarrufuna geçince onboard karta dönmüş, ekran kartı yokmuş gibi davranıyor. Uygulamalarda bunu kullan falan gibi bir seçenek oluyordu, hatta yüksek performans veya nvidia kartın ismi yazar, yanında Nvidia logosu falan bulunur. Onu seçmeniz gerekecek.

Alet anladığım kadarıyla "laptop", nvidia uygulaması içerisinden veya sanıyorum buna sağ tıklayıp ayarlarından bir yerlerden ekran kartı kullanımını seçmeniz gerekiyor.

Güç tasarrufuna geçince onboard karta dönmüş, ekran kartı yokmuş gibi davranıyor. Uygulamalarda bunu kullan falan gibi bir seçenek oluyordu, hatta yüksek performans veya nvidia kartın ismi yazar, yanında Nvidia logosu falan bulunur. Onu seçmeniz gerekecek.
Hiçbiryerde bulamıyorum anlamadım zaten o kısmı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı