Control Ultimate Edition incelemesi

Evet gördünüz. İndirimlerin ilk haftası almıştım ve şu an bitirdim. Yani en azından hikayesini. Şimdi gelelim konumuza. "Control nasıl?" Bu sorunun cevabını verecek olan incelememiz de bu.
Öncelikle hikaye ile başlayalım. Hikayemiz "Jessie Faden" adlı ana karakterimizin Federal Bureau of Control yani kısaca FBC binasına kardeşini bulmak amacıyla giriş yapmasıyla başlıyor. Sonra ilk içeri girdiğinde de buranın İngilizcesi ile "janitor" olan hademesi Ahti ile karşılaşıyor. Ve Ahti'yle konuştuktan sonra da büroyu araştırmaya başlıyor. Sonra da araştırırken müdürün ofisine geliyor. Ve bilin bakalım ne olmuş? Müdür intihar etmiş. Ve sonra Jessie müdürün elindeki silahı görüyor ve onu eline alıyor. Sonra bir yere ışınlanıyor, orada silahı ile düşmanları katledip yeni özellikler açıyor. Ve artık silah onun elinde olduğu için sihirli bir şekilde büronun başkanı oluyor. Ve ayrıca silah ile birlikte içinde bir iç ses oluşuyor ama bu iç ses bildiğiniz gibi değil. Hikayeyi bu kadar anlatacağım çünkü gerisi spoiler. Kendiniz deneyimlemeniz çok daha iyi olur. Çünkü zaten hikaye kendini açıklamakla pek uğraşmıyor. Ama sonu çok etkileyici. Bir de ilk creditsden sonra oyunu kapatma.
Ve oynanış. Control'ün en iyi özelliklerinden biri. Hani ben Jessie'nin içinde bir iç ses oluştu dedim ya. Ha o iç ses yanında bize bazı özellikler de getirebiliyor. Biz bunu çoğunlukla (hatta neredeyse hep) kendimiz keşfediyoruz ama senaryo aracılığı ile de gelenler oluyor. Yan görevlere dikkat edin o yüzden. Neyse, iki temel mekaniğimiz var. Silah kullanmak ve özel güç kullanmak. İlk başta sadece 1 gücümüz varken ilerledikçe güçlerimiz artıyor. Ve hem silahlı çatışma, hem yetenekle çatışma bana zevk verdi doğrusu. Özelliklerden bahsetmeyeceğim çünkü inanın bana en büyük olaylar onlar.
Ve görsellik. Bu da Control'ü Control yapan özelliklerinden birisi. Görsellik oldukça iyi. Texture gibi ayarlar Ultra ve diğerleri mediumda GTX 1650 mobil, 16 GB RAM ve i7 9750H ile ortalama 40-45 FPS aldım. Bu bana yeterdi doğrusu. Bir 60 değil ama olsun. Görsellik oynanış ile birleşince çok iyi bir hava katmış doğrusu. Patlamalar, çatlamalar olurken silah ve özellik kullanıp düşmanları dövmek zevkli.
Ve müzikler. Çoğunlukla pek değinmem çünkü müzik kulağım çok iyi değil. Ama bu oyunun müzikleri sizi atmosfere sokuyor. Hele hele bir labirent kısmındaki müzik o kadar iyi ki Alt Tab yapıp arkadan o müziği açıp oynadım bir süre. Bence güzeller.
Ve evet. Ortalama 10 saat süren Control bana güzel bir deneyim yaşattı. Ben 60 liraya aldım ama şahsen 80'den fazlasını etmez. Bu arada Ultimate versiyonu aldım çünkü saçma bir şekilde normalinden daha ucuza geliyordu. Neyse arkadaşlar. Control'e benim puanım sonuyla birlikte 85/100. Ortalama 10 saatte biten bir deneyim işte. Güzel yani. Zevkli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde kalan 6 7 tane oyun sonrasında mutlaka alacak olduğum oyundur. Aşırı ilgimi çekiyor hikayesi ve görselleri fakat tek korkum GTX 1050 ile Low olsa da 60 FPS oynayamamak. Deneyimlemek için satın alıp 2 saati aşmadan performansına bakacağım. Olmazsa yeni toplayacağım sisteme nasip olur. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı