Terminal çok güzelmiş nasıl yapılıyor?
Terminal çok güzelmiş nasıl yapılıyor?
Eğer görüntü namında modifiye etmekten bahsediyorsanız, sağ tıklayarak ayarlar için hali hazırda var olan bir GUI bulunuyor.Biraz modifiye etmek gerekiyor. .bashrc dosyasından mı yapılıyor?
Terminalin ismi Cool Retro Term. Ama Gentoo ve XFCE'de nedense tam olarak istediğim şekilde ayarlayamadım. Normalde bunu IBM ve eski bir macintosh havasında ayarlayıp kullanıyordum ama Gentoo'da Xorg'un donup crashlenmesine sebep oldu çoğu ayar.Terminal çok güzelmiş nasıl yapılıyor?
Cool-retro-term
olarak bulunabiliyor. Eğer yoksa da Github sayfasından binarylerini indirip kullanabilirsiniz.Biraz modifiye etmek gerekiyor. .bashrc dosyasından mı yapılıyor?Terminalin ismi Cool Retro Term. Ama Gentoo ve XFCE'de nedense tam olarak istediğim şekilde ayarlayamadım. Normalde bunu IBM ve eski bir macintosh havasında ayarlayıp kullanıyordum ama Gentoo'da Xorg'un donup crashlenmesine sebep oldu çoğu ayar.
Çoğu dağıtımın deposundaCool-retro-term
olarak bulunabiliyor. Eğer yoksa da Github sayfasından binarylerini indirip kullanabilirsiniz.
Kabuk icin, kabugun kendi ayar dosyasindan (bash icinBiraz modifiye etmek gerekiyor. .bashrc dosyasından mı yapılıyor?
~/.bashrc
), terminalin kendisi icin ise sanirim kendi ayarlar menusunden duzenlemen gerek.Eğer görüntü namında modifiye etmekten bahsediyorsanız, sağ tıklayarak ayarlar için hali hazırda var olan bir GUI bulunuyor.Biraz modifiye etmek gerekiyor. .bashrc dosyasından mı yapılıyor?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.