Cooler Master 120 V Seidon Plus Almalı Mıyım?

OC yüzünden işlemcinin deforme olması, ömrünün kısalması gibi terimlere takılma.
Yalnızca sıcaklıkların çok yüksek seviyelere çıkmamasını sağla yeterli.

OC yapmaktan korkmana gerek yok. Ben işlemcimi senelerdir 4,4GHZ voltajlı kullanıyorum ve kullanmaya da devam edeceğim, zira işlemcim 1 sene sonra ömrü tükendiği için falan bitmeyecek. Başına bir musibet gelmezse 5 sene sonra da bitmeyecek, çalışmaya devam edecek.

OC yüzünden işlemcinin deforme olması, ömrünün kısalması gibi terimlere takılma.
Yalnızca sıcaklıkların çok yüksek seviyelere çıkmamasını sağla yeterli.

OC yapmaktan korkmana gerek yok. Ben işlemcimi senelerdir 4,4GHZ voltajlı kullanıyorum ve kullanmaya da devam edeceğim, zira işlemcim 1 sene sonra ömrü tükendiği için falan bitmeyecek. Başına bir musibet gelmezse 5 sene sonra da bitmeyecek, çalışmaya devam edecek.
Peki hava yerine sıvı soğutma sistemini alsam daha düşük sıcaklıkta daha fazla sürede OC yapacağım anlamına geliyor mu ve tpc soğutucusu h75 e göre daha az mı performans sağlar hava olduğu için sıvının daha fazla performans sağlaması lazım tcp high'sa h75 medium seviyeli mi oluyor yani tpc alırsam daha fazla mı performans sağlar?

Aslına bakarsan TPC ile H75 arasında arada, fiyat farkı kadar performans farkı yok.
Ses seviyesinden tut da performansına kadar hemen hemen aynı soğutucular.

Yani daha pahalı diye H75 alırsan harcadığın para karşılığı pek bir performans elde edemezsin. Alacağın değerler TPC ile aynı veya o civarda olur.

Bu durumda daha ucuz olan TPC'yi tercih etmek daha mantıklı olacaktır.
Ben illa performans istiyorum dersen H100i alıp maxsimum ayarda ortalığı yıkman gerekir.

Arkadaşlar ben sistemi aldım ve kurdum her şeyi tam bütün kabloları doğru taktığıma inanıyorum ama sistem bir türlü açılmadı yalnızca ekran kartının ışığı yanıyordu bunun sorunu nedir?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı