Cooler Master 750W MWE 80+ Alınır mı?

225893

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba,

RTX 2070 Super ve i5 10600’lı sistem için Cooler Master 750W MWE 80+ PSU iyi midir?

Bu PSU sessiz ve kaliteli midir?

50 TL daha fazla verip Bronze sertifikalı almalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendim de kullanıyorum alttaki güç kaynağını. Gold ve korumaları sağlam. Hakkında araştırma yaparsanız hem burada, hem başka forumlarda hem de videolarda kalitesi anlatılıyor. Tek eksiği 1 adet 4+4 pin CPU kablosu bulundurması. Yani anakartınızda 8+4 pin CPU güç girişi varsa 8 pini takabilirsiniz sadece. Ama yine de çalışır.

Onun dışında kasa almadıysanız aynı güç kaynağı şu kasanın içinde ama 1 hafta önce 1300 TL'ye satılıyordu bu kasa indirimde.

Bu kasa pahalı geliyorsa MB511 var yine hava akışı çok iyidir ve sizin attığınız güç kaynağının 650W olanı var. 650W sisteminize yetecektir.

Anladım. Ben de en başta MWE 650W White bakıyordum ama sonradan yetmez diye 750W’lara çıkmaya başladım. 650W alsam yeter değil mi?
Bu arada sizdeki bu mu;
Evet, bendeki model bu.
Ryzen 5 3600 + RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO ile kullanıyorum, hayli hayli yetiyor.

Kendim de kullanıyorum alttaki güç kaynağını. Gold ve korumaları sağlam. Hakkında araştırma yaparsanız hem burada, hem başka forumlarda hem de videolarda kalitesi anlatılıyor. Tek eksiği 1 adet 4+4 CPU kablosu bulundurması. Yani anakartınızda 8+4 pin CPU güç girişi varsa 8 pini takabilirsiniz sadece. Ama yine de çalışır.

Onun dışında kasa almadıysanız aynı güç kaynağı şu kasanın içinde ama 1 hafta önce 1300 TL'ye satılıyordu bu kasa indirimde.

Bu kasa pahalı geliyorsa MB511 var yine hava akışı çok iyidir ve sizin attığınız güç kaynağının 650W olanı var. 650W sisteminize yetecektir. Bu da saatler önce 1097 TL'yi yine fiyatını uçurmuşlar.

Teşekkürler önerileriniz için. Kasa olarak Cooler Master TD500 Mesh düşünüyorum. PSU önerinizi dikkate alacağım. Sizdeki PSU bu mu?

Teşekkürler önerileriniz için. Kasa olarak Cooler Master TD500 Mesh düşünüyorum. PSU önerinizi dikkate alacağım. Sizdeki PSU bu mu?
Bu PSU çok iyi ama tek sorunu 1 adet 8 pin CPU ek güç kablosuna sahip olması, onun haricinde çok iyi cidden.
Fiyatı her zaman indirimli halinde kalsaydı MWE Gold 750 de alınabilirdi, onda en azından 2 adet 8 pin CPU ek güç kablosu var :D.

Bu PSU çok iyi ama tek sorunu 1 adet 8 pin CPU ek güç kablosuna sahip olması, onun haricinde çok iyi cidden.
Fiyatı her zaman indirimli halinde kalsaydı MWE Gold 750 de alınabilirdi, onda en azından 2 adet 8 pin CPU ek güç kablosu var :D.
Sizdeki MWE 650W 80+ PSU‘daki güç kablosu kaç pinli?

Evet bende bu PSU var. Ancak Sinerji'de pahalı, Teknobiyotik'te daha uygun ben Teknobiyotik tercih etmiştim. Genelde Sinerji ve QP daha uygun fiyatlar sunar lakin bazen parçalar fark edebiliyor.

Hocam gördünüz mü bilmiyorum ama @crazyreign'ın da dediği gibi İtopya'da MWE Gold 750 80+ modeli bayram boyunca 800 TL'ydi. Tam modüler olması High Power olan modele göre avantaj, büyük ihtimal 2 tane 4+4 cpu güç girişi de vardı. Ama olsun zaten 800 TL bütçenizi de aşıyor gibiydi.

TD500 Mesh herhangi bir yerde gözükmüyor Vatan dışında.

Evet bende bu PSU var. Ancak Sinerji'de pahalı, Teknobiyotik'te daha uygun ben Teknobiyotik tercih etmiştim. Genelde Sinerji ve QP daha uygun fiyatlar sunar lakin bazen parçalar fark edebiliyor.

Hocam gördünüz mü bilmiyorum ama @crazyreign'ın da dediği gibi İtopya'da MWE Gold 750 80+ modeli bayram boyunca 800 TL'ydi. Tam modüler olması High Power olan modele göre avantaj, büyük ihtimal 2 tane 4+4 cpu güç girişi de vardı. Ama olsun zaten 800 TL bütçenizi de aşıyor gibiydi.

TD500 Mesh herhangi bir yerde gözükmüyor Vatan dışında.
Sistemi Sinerji’den toplayacağım için sadece oradaki ürünlere bakıyorum. Sizdeki High Power 750W Gold PSU ve @crazyreign deki Cooler Master MWE 650 White Sinerji’de var. Ayrıca dediğiniz gibi TD 500 Mesh kasa neredeyse hiçbir yerde kalmamış. Oysaki bu kasa yeni sayılır. Galiba pandemi yüzünden çoğu yerde stok yok.
MWE White serisinde 450 Watt hariç hepsinde çift 8 pin CPU ek güç girişi var dostum :D.
HighPower 750W ve CM MWE 650W arasındaki fiyat farkını önemsemiyorum, PSU’nun kaliteli ve sessiz uzun ömürlü olmasını istiyorum. High Power 750 Gold’un 8 pinli olmasının bir zararı var mıdır?

@EgeN7 High Power ürünlerinin uygun olmasının sebebi doğal olarak Akortek Bilişim (Teknobiyotik) distribütörü olması.

2 adet CPU Pin girişi pek gerekli değil ama olsun diyorsanız MWE üzmez alınabilir.

Evet direk distribütörü onlar doğru, ürünün ilk videosunu da doğal olarak onlar çekti zaten. Genel anlamda dedim ufak tefek bazı parçalar daha uygun olabiliyor Teknobiyotik'te diye. Yani keşke koysalarmış şu 2. güç girişini. Her ne kadar gerekli olmasa da bazı arkadaşların tercihini değiştiriyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı