Cooler Master HAF X 942 ön panel ses sorunu

Rovtam

Kilopat
Katılım
9 Ocak 2015
Mesajlar
5
Merhabalar ;

Sistemimde bazı sorunlar yaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle sistemim;
Cooler Master HAF X 942 Black edition kasa
Asus Maximus VII Formula anakart
Intel i7 4790K işlemci
Corsair Vengeance Pro 16 gb ddr3 ram
FSP Aurum Pro 80plus Gold 1200w güç kaynağı
Corsair H100i sıvı soğutma

Sorunlarım;
1-) Ön panelde takılı olsalar da olmasalar da kulaklık ve mikrofon sürekli bağlı gözüküyor. Bu yüzden mikrofon takılı olmadığı zaman ön paneldeki kulaklık çıkışından parazit sesi geliyor. Ayrıca bütün efektleri kapatmama rağmen ön panelden sesler farklı çıkıyor. Maç izlerken spikerin sesini engelliyor veya şarkılar bambaşka (tanınmayacak halde) çıkıyor. Ayrıca ses ön panelden mono geliyor, stereo açık olmasına rağmen. Bu arada kulaklığı arka panele bağladığımda bu sorunların hepsi ortadan kalkıyor. 4 farklı kulaklıkla denedim ve hepsinde sonuç aynı.

2-)H100i'nin fanlarının birinde vibrasyon sorunu var. Çalışırken bariz şekilde belli oluyor ve bu yüzden çok ses yapıyor. Diğerinde sorun yok. Servise mi göndermeliyim yoksa bir çözümü var mıdır?

Sistem henüz 2 haftalık ve Vatandan alındı. Yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Son düzenleme:
Öncelikle 1.sorunun sebebi anakartın ses çıkışıyla kasanın ön panelinde ki jack girişi arasındaki bağlantının düzgün bir şekilde yapılmaması olabilir. Kabloları takip edip kontrol etmenizi tavsiye ederim.

2.soruya gelecek olursak titreşim yuvadaki fanın kendisinden mi geliyor yoksa kasaya montajlanan vidalarla ilgili bir sorun olduğu için yuva kasaya dokunarak titreşim mi yapıyor bunu tespit etmeniz gerekli. Eğer sorun yuvanın içinde ki fan kaynaklıysa servise göndermeniz gerekebilir.

Bu arada bir montajcı arkadaştan ve forumda ki bir konudan Cooler Master'ın Haf 912 model kasalarında bu sıvı soğutucunun fan paneli vidalarından sadece 2 tanesinin montajlanarak tutturulduğunu kasanın vida yuvalarının tamamını takmak için uygun olmadığını duymuştum. Belki aynı nedenden ötürü sizin fanlarınız da bu şekilde montaj edilmiştir ve bu montaj şekli sebebiyle titreşim oluşuyordur.

Naçizane fikirlerim ve tavsiyelerim bunlar daha bilgili arkadaşlar yanlışım varsa düzeltirlerse sevinirim.
 
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Realtek HD Audio kendisi konektör ayarını nedense AC97 olarak ayarlamış, her şeyi sıfırlayıp seçeneklerden konektör ayarını HD Audio yapınca 1. sorunum çözüldü.

Yarın ilk iş H100i nin radyatör ve fanlarını söküp tekrar kendim montajlayacağım. Umarım o sorunda çözülür.

Bütün fanları tek tek iptal ederek sorunun kaynağını bulmaya çalıştım. H100i nin fanlarını da tek tek iptal ederek kasayı dinledim. Sonuç olarak h100i nin fanlarından birinin stickerı beni yanıltmış ve ses oradan gelmiyor. Vibrasyon da elimde çalıştırdığımda çok hissetmedim. Ses kaynağı kesin olarak PSU. Bütün fanları kapatınca sesi fark ettim.

Daha önce belirttiğim gibi modeli FSP Aurum Pro 80plus Gold 1200w.

Bu konuda ne yapabilirim. PSU fanını kontrol edebiliyor muyuz? Veya niye böyle çalışır?
Birde PSU nun fanı aşağıya bakacak şekilde (kapalı taraf) montajlanmış. Bana pek mantıklı gelmedi öyle durması. Sebebi bu olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı