Cooler Master Hyper 212 Fan Değişimi

Partidario

Kilopat
Yer
Samsun
Merhabalar, elimde Cooler Master Hyper 212 LED versiyonu bulunmakta. Bu fan`nın hızı 1600 RPM ve fan kırmızı stabil LED olduğu için değiştirdim. Kasamın orijinal RGB fanları kenarda duruyordu değerlendirmek için işlemciye çift fan taktım. Asıl sorum şu GT'a 5 de işlemci harita`da bazı yerlerde 70 dereceyi gördü yani havalar malum sıcak ve orijinal fan ile 60-65'e çıkıyordu. Cooler Master MasterAir MA410M almayı düşünüyordum elimde bulunan RGB fanları değerlendirdim. Sizce almalı mıyım? Yani kasa fanları iş görür mü? Fanların toplamı 2400 RPM ediyor fakat biri anakarta bağlı biri ise molexe yani fanların yönü falan var mı? Öndeki fan havayı işlemciye üflüyor arkadaki fan da işlemciye üflüyor.

İşlemci Sıcaklık Değerleri (Yükte): 55-65-68-70
İşlemci Sıcaklık Değerleri (Boşta): 34-38-40-45-50
Kasamın orijinal fanları: (1200 RPM) CPU`da 2 adet fan takılı.

405555

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlamadıysam siz fanları birbirine hava üfleyecek şekilde taktınız. Bu çok yanlış. Fanlar aynı yöne doğru hava üflemeli ki heatsinke mümkün olduğunca soğuk hava temas etsin.
Bir bilgilendirme daha, RPM değeri dakikada dönüş sayısını belirtir. İki fan takınca toplam devir 2400' e çıktı diyemezsiniz.

Yeni çıkan fanları uzun zamandır takip etmiyorum, o konuda öneri veremeyeceğim.

Yanlış anlamadıysam siz fanları birbirine hava üfleyecek şekilde taktınız. Bu çok yanlış. Fanlar aynı yöne doğru hava üflemeli ki heatsinke mümkün olduğunca soğuk hava temas etsin.
Bir bilgilendirme daha, RPM değeri dakikada dönüş sayısını belirtir. İki fan takınca toplam devir 2400' e çıktı diyemezsiniz.

Yeni çıkan fanları uzun zamandır takip etmiyorum, o konuda öneri veremeyeceğim.

Fanlar soğutucuya üflüyor arka kısımdaki fanı tersine mi taksam ? Yani sıcak havayı egsoz fanından dışarı atsın.

Fanlar soğutucuya üflüyor arka kısımdaki fanı tersine mi taksam ? Yani sıcak havayı egsoz fanından dışarı atsın.
2i7bslh.jpg

Hava akışını buna benzer bir şekilde yönlendirmeniz iyi olur. Kasada sirkülasyon olmaz ise sıcak hava tahliye edilemez, donanımlar yeteri kadar soğutulamaz.

Eki Görüntüle 405661

Hava akışını buna benzer bir şekilde yönlendirmeniz iyi olur. Kasada sirkülasyon olmaz ise sıcak hava tahliye edilemez, donanımlar yeteri kadar soğutulamaz.

Kasamın hava sirkülasyonu aynen bu resimdeki gibi. Bu arada şunu farkettim akşam hava’nın sıcaklığı biraz düştü işlemci boşta 37 gibi seyir ederken 33-34 derecede sabir bir şekilde ilerledi.

İki tane takacaksanız ikiside aynı yöne, yani arkadaki fana göre takılması gerekir. Hızları eşit çalışırlarsa daha iyi deneyim sağlarsınız.

4bbb65bbc78029781cde9550f6f3c110.jpg

Resimde belirtmiş olduğu gibi, sağ taraftaki görüntü havayı dışarıdan alır, sol taraf hava tahliyesi sunar. Sağ taraftaki kasanın önüne bakacak, sol taraftaki fotoğraf ta tahliye fanına bakacak.

Eki Görüntüle 405663 Fanlar soğutucuya bakıyor, arkasında bulunan fanı egsoz fanına bakacak şekilde yapsam daha mı iyi olur ?
Evet, dediğim gibi hava heatsinkin içinden geçecek şekilde fanları konumlandırmalısınız. İki yandan da heatsinke hava üflenmemeli. Öndeki itecek, arkadaki çekecek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı