Cooler Master Hyper Evo 212 Düşük Devir Sorunu

SnavS

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İşlemci fanım cooler master hyper evo 212. Başta sorun yoktu ama artık pc açarken cpu fan error press f1 resume! gibi bir uyarı çıkıyor. F1'e basıyorum. Beni biosa atıyor biosdan işlemci fan dönüş hızına baktım. Kırmızı renkte gösteriyor. Dönüş hızı 575 600 rpm. Bugün de oyun oynarken bir anda sistem reset attı. Bilgisayarım 750 watt ve daha alalı 8 9 ay oldu. Ne yapabilirim? Biosu en güncel olan anakart asus m5A97 r2.0'ın son sürümü. 2103 bios. Ama anlamadım gitti.

Merhaba arkadaşım şunu belirmek isterim ki fanın üstündeki sensör var, o arızalı olabilir. Ya da bende gigabyte h77 anakart var, cooler master cpu fan var, senin fan gibi 520 rpm dönüyor ama reset atmıyor. İşlemcinizin altında bi Termal macun vardır. Kurumuş olabilir ve ısıyı iletmiyor olabilir.

Bende o kadar oyun oynuyorum ilk defa bugün reset attı anlamadım gitti. Yüksek performans isteyen oyunlarda fanın daha fazla hızlandığını hissedebiliyorum ses artıyor. Ama bugün reset attı onu anlamadım ben niye reset attı acaba.

Everest ultimate ile sistem ısı sensörlerini rapor olarak gönderebilirmisiniz acaba cpu ısı şuan kaçta bir bilginiz var mı ?

Suan bulunduğum oda baya soğuk catalyst control centere baktım 24 derece. Gerçekten ilginç. Bu cpu fan error olayı ilk olarak pc de işlem yaparken bir anda pc dondu işlem yapılamadı res attım pc ye orada başladı cpu fan error olayı. Halada devam ediyor.

Catalyst control center sadece gpu yani ekran kartınızın ısısını görürsünüz. Everest ultimate cpu dercesini algılayıcıdan bakmanızı önerim.

İşlemci ısındığından dolayı reset atmış olabilir. Garanti devam ediyorsa gönderin bir baksınlar.

Simdi biosdanda baktım 26 derece oda. Fanımı göndereyim garantiye? Daha alalı 5 ay felan oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…