Cooler Master Hyper T4 ve i7-6700 yeterli mi ?

Robotics

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Mekatronik Mühendisliği Öğrencisi
İ7 6700 işlemcime uygun fiyatlı bir soğutucu arıyorum. Daha uygun modeller var ama kasam max 156mm desteklediği için bir çok hava soğutma uymuyor. Başlıkta belirttiğim soğutucunun boyu 153mm. Stok fan kullanmaktayım 4k güncel oyunlarda 80 derece görmekteyim. Cooler Master Hyper T4 soğutucu yeter midir? Yoksa 150 TL'ye kadar önerilerinizi bekliyorum.

Yazım kurallarına çok özen gösteriyorum. Eğer bir yanlışım olmuşsa cevap yazamayabilirim. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock edilmeyen bir işlemci için sıvı soğutma fazlasıyla lüks, Intel'in stok soğutucusunun 1-2 tık üstünde bir performans istiyorsanız Hyper T4 işinizi fazlasıyla görecektir. Kendim i7 6700K işlemcimde aynı soğutucuyu kullanıyorum, 4.2GHz'de boşta 24-28 derece civarı sıcaklık elde ediyorum yükte 50-55 derecelere kadar çıkabiliyor.

i7 6700'de daha düşük sıcaklıklar elde edersiniz diye düşünüyorum.

Hyper Evo 212 ile FX 6300 boşta 20, BF4 ultra ayarda 40 derece. Seçim sizin tabi.
Ustam yorumun için teşekkür ederim. Bu konuyu açtıktan sonra Hyper T4 alacaktım 150 tl ye Vatan Bilgisiyardan sonra Stok bitirme gibi bir olay vardı herhalde Zalman LQ315 sıvı soğutucuyu 240 tl ye aldım. Dışarda baktığım zaman ortalamanın baya altındaydı. Şuan boşta 25 derece 4k ultra ayarlarda oyunlarda en düşük fan ve pompa hızında 35 dereceyi geçmiyor.

Ben 2. el olarak ama hiç montajı yapılmamış işlemciye oturan bakır bölümdeki sticker bile çıkarılmamış şekilde aldım. 100 TL ye almıştım. Yanında Crucial 2x8 RAM ile beraber 320 TL ye geldi. Gayet memnunum. 2. fan takmayı düşünüyorum. E o da yaza artık.
Siz de çok iyi almışsınız.

Ben 2. el olarak ama hiç montajı yapılmamış işlemciye oturan bakır bölümdeki sticker bile çıkarılmamış şekilde aldım. 100 TL ye almıştım. Yanında Crucial 2x8 RAM ile beraber 320 TL ye geldi. Gayet memnunum. 2. fan takmayı düşünüyorum. E o da yaza artık.
Siz de çok iyi almışsınız.
Aynen bu fiyata bulunca kaçırmıyayım dedim. Birde hava soğutma sıkıntı olabilir. Yazın Mersin'de olacağım için aşırı nemli ve sıcak memleket hava soğutma sıkıntı olur düşüncesi vardı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı