Cooler Master i71C 8 pin Molex kablosu bağlanır mı?

Uchiha__İtachi

Decapat
i71C alacağım B365M-K bir anakartım var ve Molex kabloları 8 pinli sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• 20210524_004812.jpg
    20210524_004812.jpg
    45,9 KB · Görüntüleme: 47
@Uchiha__İtachi

200 TL verecekseniz aşağıdaki ürün gibi bir şey alın:

200 TL'yi imkanı yok geçemiyorsanız aşağıdaki ürün yine düşünülebilir:

Sıcaklık i71C de kaç derece fark eder stok fan ile BF de 75 derece kaça düşer sizce anlıyorsunuz galiba bu işlerden.

@Uchiha__İtachi

Hangi işlemciyle kullandığınızı bilmiyorum. Burada mantıken ele almamız lazım: Stok soğutmalarda standart saç gibi demirler bulunuyor. Bunlar ısıyı alıyor ve üstte yer alan fan ile soğutma sağlanıyor. Sunduğunuz Cooler Master ürün ise temel olarak stok soğutmaya benzer ancak işlemciye temas eden bir yüzey eklenmiş. Fan yine benzer bir işi görüyor. Boyutu da büyük tutulmuş ki bu da ısı dağılımını arttırıyor. Kule tipi bir soğutucu da ise işlemcideki sıcaklıklar temas eden borular sayesinde saç bölmeye aktarılır ve burada performanslı bir fan ile soğutma yapılır. Temelde ısıyı daha iyi şekilde göğüsleyen ve hava üfleyen bir ürün daha çok performans verecektir. Burada oyundan ziyade alacağınız ürünün çalışma prensibini fark ederseniz neden kule tipi önerdiğimi de anlamış olursunuz.

@Uchiha__İtachi

Hangi işlemciyle kullandığınızı bilmiyorum. Burada mantıken ele almamız lazım: Stok soğutmalarda standart saç gibi demirler bulunuyor. Bunlar ısıyı alıyor ve üstte yer alan fan ile soğutma sağlanıyor. Sunduğunuz Cooler Master ürün ise temel olarak stok soğutmaya benzer ancak işlemciye temas eden bir yüzey eklenmiş. Fan yine benzer bir işi görüyor. Boyutu da büyük tutulmuş ki bu da ısı dağılımını arttırıyor. Kule tipi bir soğutucu da ise işlemcideki sıcaklıklar temas eden borular sayesinde saç bölmeye aktarılır ve burada performanslı bir fan ile soğutma yapılır. Temelde ısıyı daha iyi şekilde göğüsleyen ve hava üfleyen bir ürün daha çok performans verecektir. Burada oyundan ziyade alacağınız ürünün çalışma prensibini fark ederseniz neden kule tipi önerdiğimi de anlamış olursunuz.

i5 9400F kullanıyorum prensibini biliyorum kule tipi güzel durmuyor bir de çok ses yaptığı için bunu tercih ettim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı