Cooler Master Kasa Fanı Rengi Değiştirme

J4UNE

Kilopat
Katılım
11 Şubat 2017
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, aklıma takılan bir soruyu araştırsam da cevap bulamadım.
Kasam Cooler Master Masterbox Lite 5. Görüldüğü üzere kırmızı temada olan ön 3 fanı da kırmızı renkte. Fakat ben bu fanların içindeki 4 tane kırmızı ledi, sevdiğim renk olan Sarı renk led ile değiştirmek istiyorum.
Bunun yapılabiletisi mümkün müdür? Fan'ı sökmek devrini bozar mı?
5918581-l.jpg

Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen katılıyorum. 100 TL fazla verip RGB fan olan modelini alsaydın ya. Kasanı istediğin gibi bir gün sarı bir gün mavi bir gün pembe yapardın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Onun yerine RGB fan alıp kasaya taksanız daha iyi olmaz mı?
Pek mantıklı bir cevap değil, 12 tane led ile pc'deki fan ile aynı kalitede rgb fan almak eşit maaliyetli şeyler değil. Hem rengini değiştirmeyi düşünmüyorum.
Aynen katılıyorum. 100 TL fazla verip RGB fan olan modelini alsaydın ya. Kasanı istediğin gibi bir gün sarı bir gün mavi bir gün pembe yapardın.
O iş öyle değil, kasayı alırken içinde psu'da içinde oluyor. Diğerinde psu yok, rgb meraklıları için yapılmış masraf bence.
Fanların led kablosunu kesip bu çerçeveyi fanın çerçevesine takarsan RGB olur. Akasa Ak-ld08-rb 12 Cm Adreslenebilir Rgb 18 Ledli Fan Çerçeve Kiti
Arkadaşlar rgb yapma niyetinde değilim, bu tip kitleri de biliyorum.
Elektronikten anlayan birileri cevaplarsa sevinirim. Manuel olarak içindeki 4 ledin rengini başka renk led ile değiştirsem yeterli olacak bana çünkü.
 
Son düzenleme:
Öndeki fanlarını çıkartabilidiniz mi ? Eğer ki çıktıysa tarif edebilir misiniz ? Ses sorunu yüzünden ben de yenilemek istiyorum onları
 
Pek mantıklı bir cevap değil, 12 tane LED ile PC'deki fan ile aynı kalitede RGB fan almak eşit maaliyetli şeyler değil. Hem rengini değiştirmeyi düşünmüyorum.

O iş öyle değil, kasayı alırken içinde PSU'da içinde oluyor. Diğerinde PSU yok, RGB meraklıları için yapılmış masraf bence.

Arkadaşlar RGB yapma niyetinde değilim, bu tip kitleri de biliyorum.
Elektronikten anlayan birileri cevaplarsa sevinirim. Manuel olarak içindeki 4 LED'in rengini başka renk LED ile değiştirsem yeterli olacak bana çünkü.

Merhaba Aliexpress'de RGB LED diyot al 40 TL tutar 10 tanesi gümrük vergisi dahil tahminen fandaki LED'leri sök aldıklarını tak daha ucuza gelir.
 
Maalesef, led'ler içine gömülü. Led'ler açıkta olsa değiştirme imkanın olurdu, dediğiniz gibi.
merhaba!
bahsettiğim led değiştirme operasyonu üstteki beyaz orjinal renk alttaki kırmızı benim değiştirdiğim led gayet kolay ve hesaplı bir yöntem.
 

Dosya Ekleri

  • c_n.jpg
    c_n.jpg
    64,3 KB · Görüntüleme: 101
  • c2_n.jpg
    c2_n.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 112

Geri
Yukarı