Cooler Master Master Liquid ML240L RGB vs Gamepower Iceberg

Hangisini almalıyım?

• Şans verip daha ucuz olan Gamepower Iceberg 240mm sıvı soğutmasını almak.

Oy: 3 12,5%
  • Marka güvencesi daha fazla olan ama daha pahalı olan Cooler Master Masterliquid ML240L 240mm almak.

Oy: 21 87,5%

• Oy verenlerin toplamı
    24
O zaman ilk Arctic, olmaz ise ML240L o da olmaz ise, Deep Cool alayım. Yok hocam fanboyluk olmaz da zaten Cooler Master iyidir güzeldir hojdur. Neyse siz fanboyluk dediniz, ben çıktım fanboy galiba 😅
ARJİBİ boşver Arctic al beğenmezsen iade edip ML240L şansını denersin. Loto oyununa döndü.

ARJİBİ boşver Arctic al beğenmezsen iade edip ML240L şansını denersin. Loto oyununa döndü.
Bütçemi baya aşıyor aslında Arctic, büyük ihtimal alamam galiba :( Biriktirsem de bu dolar reis uçtu gidiyor, misalen normalde ML240L 400-500 TL falandı yanlış hatırlamıyorsam. Yani 1-2 sene önceydi herhalde bu dediğim tam hatırlamıyorum.

Bütçemi baya aşıyor aslında Arctic, büyük ihtimal alamam galiba :( Biriktirsem de bu dolar reis uçtu gidiyor, misalen normalde ML240L 400-500 TL falandı yanlış hatırlamıyorsam. Yani 1-2 sene önceydi herhalde bu dediğim tam hatırlamıyorum.
Çok kafa karıştırmayım diye baştan beri Cooler Master ML240L diyorum. Performansa bakarak Arctic demiştim, ama bütçeni aşıyor. Bu durumda tek ML240L kalıyor, ML240L alıp geçin.

Hmm bulamadım. En düşük 790 TL gözüküyor Akakçe'de. ML240L alacağım sanırım. Çok ses çıkartıyor falan diyorlardı gerçekten o kadar ses çıkartıyor mu ML240L?
Fazla yükte çıkarabiliyor. Beni rahatsız etmedi açıkçası. Ve öyle de bir sesi yok. En ucuz modellerden biri ve tercih edilir. Alternatifi yok.

Bir sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Hava soğutma düşündüm ancak kasama sığacağını sanmıyorum, anakartım Micro-ATX, 2 RAM slotum da dolu. Küçücük alan kalıyor, küçücük hava soğutma alsam herhalde ancak 120mm sıvı soğutma performansı verir. O yüzden hava soğutma düşünmüyorum.

Kasam için 2 tane sıvı soğutma karar kıldım bunlar ise: Gamepower ıceberg 240mm ve Cooler Master Masterliquid ML240L 240mm RGB. Fiyatları ise:

Gamepower ıceberg 240mm: 685 TL.
Cooler Master Master Liquid ML240L 240mm RGB: 754 TL.

Gamepower yaklaşık 69 TL daha ucuz. Marka güvencesi olarak Cooler Master kat kat daha iyi Gamepower'dan. Benim fikrim olarak 2'sinin de klavyesini kullandım, ikisinden de memnun kaldım, hatta şu an Gamepower Warlock kullanıyorum. İki marka hakkında da güvensizlik yok bende. Ancak bilemiyorum, genel Technopat'ta Cooler Master'ın çok daha güven verdiği kesin. Soğutmada sanırım ikisi de aşağı yukarı aynı.

Başka sıvı soğutma öneriniz var ise de önerebilirsiniz. Ha bu arada işlemcim i5-9400F kasam ise Xigmatek astro onu da belirteyim. İşlemci 90 dereceye çıkıyordu OCCT testinde 1 dakikada, sanırım stok fanı tam oturtmadım. Termal macunu yeni Arctic MX-4 sürmüştüm. Her neyse, şimdilik iki seçeneğim var, marka güvencesi daha fazla olan Cooler Master Masterliquid ML240L 240mm RGB almak mı, yoksa daha ucuz olan ama marka güvencesi çok daha az olan Gamepower ıceberg 240Mm'e şans vermek mi?

Hocam mantıken şöyle düşünelim işlemci 1000 TL diyelim sıvı soğutma 500 TL sıvı soğutma bozulursa ya da bir şey yaparsa işlemiye 500 TL zarar bude Gamepower yüzünden ama Cooler Master alırsanız böyle bir sorun çok düşük bir ihtimalle oluşur ve 50 TL zarara sokar seni sen seç :).

Fazla yükte çıkarabiliyor. Beni rahatsız etmedi açıkçası. Ve öyle de bir sesi yok. En ucuz modellerden biri ve tercih edilir. Alternatifi yok.
Zaten kulaklık kullanıyorum fark etmem herhalde sanırım. Tamamdır o zaman ML240L alayım ben. Gerçi şimdi alamam şu anlık para bekliyorum. Şu anda 300 TL var bende haftaya bir 300 TL falan daha gelecek, babamda destek atarsa ML240L alırım. 150 TL atabilir de Arctic kadar atmaz sanırım :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı