Cooler Master Masterbox MB511 RGB fan kontrolü

Dexstack

Decapat
Daha fazla  
Cooler Master Masterbox MB511 RGB fanlarını kontrol edemiyorum kasa içinden kumanda çıkmadı reset tuşu ile de değiştirme yapamıyorum yardımcı olabilir misiniz?
Aşağıya 3 adet fotoğraf ekledim kablolama bu şekilde yapılmış.

IMG_5504.JPG

InkedIMG_5500_LI.jpg

InkedIMG_5501_LI.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Reset tuşu ile neden kontrol edemiyorsunuz anlamadım. Kasanın içinden kontrolcü çıkıyor ve eğer reset tuşunu kontrolcüye düzgün bir şekilde bağlarsanız olması lazım.
Şimdi baktım da yanlış mı görüyorum reset tuşu anakarta bağlı. O zaman kontrol etmeyi nasıl düşünüyorsunuz :)

"Fanlarını kontrol edemiyorum" derken ne demek istedin?
Eğer fanların RGB ışıklarını kontrol etmek istiyorsan RGB fanların RGB kablosunun bağlı olduğu RGB kontrolcüsündeki 4 pinli RGB kablosunu çıkartıp anakartındaki 4 pinli RGB_HEADER yerine takacaksın. Eğer kontrolcü bulunmuyorsa kasanın önündeki RGB kablolarının nereye gittiğine bak, mutlaka bir splitter kabloya bağlıdır. Yalnız dikkat et RGB kablosunun üstündeki ok işareti anakartındaki RGB_HEADER kısmının 12 V yazan yerine girmesi lazım, çünkü ok işaretinin olduğu pin güç alma pini, ters takarsan çalışmayacaktır.
Eğer fanların hızını kotnrol etmek istiyorsan fan çoklayıcı kablo alman lazım çünkü MasterBox MB511 RGB'de fan güç kablosu için splitter bulunmuyor, kasadaki fanlar direkt gücünü MOLEX'ten alıyor. Eğer fan çoklayıcı kablo alırsan MOLEX splitter'ındaki fan güç kablolarıını çıkartıp çoklayıcıya takacaksın, oradan da anakartına takacaksın.
MasterBox MB511 ARGB'de çoklayıcı almaya gerek yok, çünkü onun içerisinden dahili olarak çıkıyor ancak normal RGB olan modelde bu bulunmuyor.

Reset tuşu ile neden kontrol edemiyorsunuz anlamadım. Kasanın içinden kontrolcü çıkıyor ve eğer reset tuşunu kontrolcüye düzgün bir şekilde bağlarsanız olması lazım.
Şimdi baktım da yanlış mı görüyorum reset tuşu anakarta bağlı. O zaman kontrol etmeyi nasıl düşünüyorsunuz :)

Benim de asıl anlamadığım RGB girişi olan bir anakarta kontrolcü kablosunu neden takmamışlar. Büyük ihtimalle kasa ARGB olmayan model.

Kasa içerisinde kontrolcü var mı?

Hayır görünmüyor.
Eğer fanların RGB ışıklarını kontrol etmek istiyorsan RGB fanların RGB kablosunun bağlı olduğu RGB kontrolcüsündeki 4 pinli RGB kablosunu çıkartıp anakartındaki 4 pinli RGB_HEADER yerine takacaksın. Eğer kontrolcü bulunmuyorsa kasanın önündeki RGB kablolarının nereye gittiğine bak, mutlaka bir splitter kabloya bağlıdır. Yalnız dikkat et RGB kablosunun üstündeki ok işareti anakartındaki RGB_HEADER kısmının 12 v yazan yerine girmesi lazım, çünkü ok işaretinin olduğu pin güç alma pini, ters takarsan çalışmayacaktır.
Eğer fanların hızını kotnrol etmek istiyorsan fan çoklayıcı kablo alman lazım çünkü Masterbox MB511 RGB'de fan güç kablosu için splitter bulunmuyor, kasadaki fanlar direkt gücünü Molex'ten alıyor. Eğer fan çoklayıcı kablo alırsan Molex splitter'ındaki fan güç kablolarıını çıkartıp çoklayıcıya takacaksın, oradan da anakartına takacaksın.
Masterbox MB511 ARGB'de çoklayıcı almaya gerek yok, çünkü onun içerisinden dahili olarak çıkıyor ancak normal RGB olan modelde bu bulunmuyor.

RGB yanıyor fakat mod veya renk değişimi yapamıyorum.
Eğer fanların RGB ışıklarını kontrol etmek istiyorsan RGB fanların RGB kablosunun bağlı olduğu RGB kontrolcüsündeki 4 pinli RGB kablosunu çıkartıp anakartındaki 4 pinli RGB_HEADER yerine takacaksın. Eğer kontrolcü bulunmuyorsa kasanın önündeki RGB kablolarının nereye gittiğine bak, mutlaka bir splitter kabloya bağlıdır. Yalnız dikkat et RGB kablosunun üstündeki ok işareti anakartındaki RGB_HEADER kısmının 12 v yazan yerine girmesi lazım, çünkü ok işaretinin olduğu pin güç alma pini, ters takarsan çalışmayacaktır.
Eğer fanların hızını kotnrol etmek istiyorsan fan çoklayıcı kablo alman lazım çünkü Masterbox MB511 RGB'de fan güç kablosu için splitter bulunmuyor, kasadaki fanlar direkt gücünü Molex'ten alıyor. Eğer fan çoklayıcı kablo alırsan Molex splitter'ındaki fan güç kablolarıını çıkartıp çoklayıcıya takacaksın, oradan da anakartına takacaksın.
Masterbox MB511 ARGB'de çoklayıcı almaya gerek yok, çünkü onun içerisinden dahili olarak çıkıyor ancak normal RGB olan modelde bu bulunmuyor.

Aşağıdaki fotoğrafta işaretlediğim 2 kabloyu RGB_HEADER a mı bağlamam lazım yani?

Dosya Ekleri

• InkedInkedIMG_5501_LI.jpg
    InkedInkedIMG_5501_LI.jpg
    320,6 KB · Görüntüleme: 100
RGB yanıyor fakat mod veya renk değişimi yapamıyorum.
RGB ışıkların yanması için bir yerden güç alması lazım, ki bu durumda kontrolcüye bağlı olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla.
Reset switch'e bağlanmadığı için sen kontrolcü yok sanmışsın sanırım.
Kasanın içerisine bak, bulursun zaten.
Aşağıdaki fotoğrafta işaretlediğim 2 kabloyu RGB_HEADER a mı bağlamam lazım yani?
Alakası yok. RGB fanların RGB kablosunun bağlı olduğu RGB splitter(çoklayıcı) kabloyu al ve RGB_HEADER'a tak.
Şu an kontrolcüye bağlı RGB kablosu, oradan çıkart ve anakartına tak.

RGB ışıkların yanması için bir yerden güç alması lazım, ki bu durumda kontrolcüye bağlı olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla.
Reset Switch'e bağlanmadığı için sen kontrolcü yok sanmışsın sanırım.

Alakası yok. RGB fanların RGB kablosunun bağlı olduğu RGB splitter(çoklayıcı) kabloyu al ve RGB_HEADER'a tak.

Dostum kontrolcüyü buldum şimdi kasanın kapalı tarafındaymış buradaki ARGB'yi çıkarıp header a bağlıyorum değil mi?

Peki bunu çıkardığımda ışıklar gücünü nerden alacak anakart üzerinden mi?

Peki bunu çıkardığımda ışıklar gücünü nereden alacak anakart üzerinden mi?

RGB_HEADER 1'e mi takacağım 2'ye mi bir de bu girişlerde 4 pin o kabloda 3 tane pin var doğru değil mi bir yanlışlık yok.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    137,8 KB · Görüntüleme: 109
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı