Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB Montajı Nasıl Yapılır?

Katılım
13 Ağustos 2020
Mesajlar
26
Yer
İstanbul
Merhaba.

Kullandığım Ryzen 5 3600 işlemcinin stok soğutucusu yaşadığım bölgedeki sıcaklarla başa çıkamayıp kendiliğinden kapanmalar yaşanmaya başlayınca işlemci soğutucumu değiştirmeye karar verdim.
Biraz araştırma yaptıktan sonra Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB hazır sistem sıvı soğutma satın aldım ve montajını yaptım.
Kullandığım anakart olan MSI B450M-A Pro Max üzerinde pompa için herhangi bir soket olmadığından radyatör fanlarını CPU_FAN soketine, pompa soketini ise kasa ön giriş fanları ile birlikte paralel şekilde SYS_FAN soketine bağladım.

Bu konuda şöyle bir sorunum var; kasa ön giriş fanlarını (3 fan) sıvı soğutma pompası ile tek sokette kullandığım için fan hızını ve pompa devrini birbirinden ayıramıyorum. SYS_FAN için tanımlı eğriye göre pompa devride deişiyor diye tahmin ediyorum ve bu şekilde sıvı soğutmanın verimli olacağını düşünmüyorum.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İlk tercihim pompa devrini de ayarlayabilmek, ikinci tercihim ise pompayı %100 kullanmak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı