Cooler Master MB520 AIO Sıvı Soğutma Desteği

  • Konuyu başlatan Vuh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.707

Vuh

Hectopat
Katılım
9 Ağustos 2019
Mesajlar
109
Merhaba arkadaşlar. Şu an Cooler Master MB520 kasamın önünde 3 tane 12 cm Aerocool Dead Silence fan var. Kasanın üst kısmında 14cm ve kasanın arkasında 12 cmlik Silent Wings 3'ler de eksoz işlei görüyor. İşlemci soğutucum Wraith Prism. Ben işlemci soğutucumla üst eksoz fanımı söküp yerine 240mm'lik AIO sıvı soğutma takmak istiyorum. Kasanın üst kısmında 2x12 cm fan desteği var fakat radyatör desteği var mı herhangi bir bilgi bulamadım. Üst kısma 240mm radyatör takabilir miyim? Takabilirsem eksoz olarak kullanmamda bir sakınca olur mu?
 
Üst tarafta radyatör desteği var ama bellekleri üstüne doğru geldiği için iyice hesap yapmalısın.
Bende Corsair Vengeance RGB Pro bellekler var. Boyu yüksek olduğu için öne taktım.
 
Siz söyleyince baktım gerçekten yukarıda fazla pay yokmuş. Belleklerim Corsair Vengeance LPX. RGB özelliği falan yok dümdüz bellekler. 120mmlik fanların oturduğu yer göz önüne alırsa kurtarıyor, radyatör genişliği 120mm çünkü. Fakat başka ne çeşit bir hesap yapabilirim kıvıramadım.
 
Siz söyleyince baktım gerçekten yukarıda fazla pay yokmuş. Belleklerim Corsair Vengeance LPX. RGB özelliği falan yok dümdüz bellekler. 120mmlik fanların oturduğu yer göz önüne alırsa kurtarıyor, radyatör genişliği 120mm çünkü. Fakat başka ne çeşit bir hesap yapabilirim kıvıramadım.
Corsair Vengeance LPX ramler ile takabilirsiniz sorun olmaz.
 
LPX : Low Profile

Büyük ihtimalle sorun çıkmaz. Yapacağınız hesap şöyle. Radyatör kalınlığı ve fan kalınlığını topla. Kasanın üstünden belleklere kadar ölçüp değip değmeyeceğini kabaca hesapla. Tahminimce 2-2,5 santimetre civarı boşluk kalacaktır.
 
Hocam üstten ölçtüğüm zaman ram slotlarına kadar yaklaşık 35mm boşluk var. Radyatör ve fanların toplam uzunluğu 52mm. Zaten ram slotlarına gelmeden önce anakartın soğutma blokları var. 12 cm fanların montaj deliklerine bakılırsa bellekler radyatörün arkasında kalacak. Sanırım anlatamıyorum tam olarak ama çizmeye çalıştım. Soğutucu belleklerin önüne oturuyor. Bir de reddit'te bir kullanıcı takmış üst tarafa 240mm radyatör. Fakat konusu kilitli olduğu için yazamıyorum bir şey.
techn.png zuco3xi327b21.jpg
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı