Cooler Master MH670 Standart kullanıcı deneyimi

Sueqraa

Hectopat
Katılım
14 Mart 2019
Mesajlar
427
Makaleler
4
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Harry Potter'a tapıyorum.
Selamlar, yaklaşık 1 haftadır Cooler Master markasının MH670 model kulaklığını kullanmaktayım. Satın almadan önce birkaç inceleme izledim ancak birçok üründe olduğu gibi bu incelemelerde de son kullanıcı deneyimine yer vermek yerine teknik detaylara, özelliklere falan boğuyorlardı. Bende kablosuz oyuncu kulaklıkları arasında uygun fiyatı ile öne çıkan bu modeli hazır kullanırken almak isteyenlerinde kafasında fikir oluşması için buraya yazı yazmak istedim. Okumak istemeyenlere şimdiden özet geçeyim, kesinlikle alınır. Ekleme: Kulaklığı sırf kablosuz aşığı olduğum için aldım, içerisinden çıkan mükemmel kalitede, kusursuz esneklikteki 1.5 metrelik jak kablosunu kullanmadım ama Cooler Master'a ricam, yalvarırım ayrıca üretip satışa sunun.
1 - Rahatlık kısmında kulak pedleri gerçekten çok çok rahat, kulağım ortalamadan 1 tık büyük ve neredeyse kusursuz sardı benim kulağımı, cayır cayır yanan peteğin 15cm uzağında oturmama rağmen terleme yapmadı, kişiden kişiye değişir tabii ki. Kumaş pedleri ise stok bittiği için alamadım maalesef, 2 ay sonra tekrar geleceğini söylediler. Ancak kafa bandı kısmındaki yüzey bir tık daha rahat yapılabilirmiş, özellikle şarja takılı iken kullandığım sırada baskı arttığı için biraz ağrı yaptı bende. Not: Tüm işlerim ve eğlencem bilgisayar üzerinde olduğu için günde 10 saate yakın kullanıyorum, belki fazla bile olabilir.
2 - Mikrofon kalitesi oldukça güzel, Apex Legends gibi gürültülü bir oyunu kulaklık, Windows ve oyun üzerinden sesi kökleyip 2-2.5 saat kadar oynadım, arkadaşlarım hiçbir şekilde benden oyun sesi almadığını söyledi, ancak son seste oynamak çok yorucu olunca benim biraz beynim patladı tabii. Mikrofon kalitesinde ise arkadaşım sesimin biraz farklı geldiğini ama net ve anlaşılır olduğunu söylemişti.
3 - Kablosuz çekim mesafesinde beni rahatsız eden bir sorun olmadı, aslında gittiğim odalarda bağlantıda kopmalar oldu çünkü çok fazla eşya var. Açık bir alan ya da sade, kalabalık olmayan odalar olsa muhtemelen 14-15 metreyi rahatlıkla idare ederdi. Koridorda 12 metre kadar öteye gittiğimde sorun olmadı ancak aynı rotasyonda araya kapı + duvar girince ufak ufak kopmalar yaşadım doğal olarak.
4 - Yazılım kısmında çok sade bir tasarım sunulmuş, ekolayzırı falan çok kurcalamadım, hiç anlamam. Yazılım kısmında beni çok rahatsız eden bir şey oldu, kulaklığın ne kadar şarjı kaldığını göremedim. Kulaklık şarja ihtiyacı olduğunda bildirim sesi gönderiyor ama ben uygulamada görmeyi çok isterdim, biraz kontrol manyağı bir insan olduğumdan da olabilir tabii ki.
5 - Kulak kısımları 90 derece döndüğü için boynunuza asabilirsiniz, ben ilk gördüğümde "kilolu adamım ben, bana olmaz böyle." Dedim. Ancak boynum kalın olmasına rağmen çok rahat ettim ya, hiçbir şekilde boy ayarı yapmama gerek kalmadı.
6 - Aslında gereksiz bir şey ama iğrenç derecede mükemmeliyetçi bir insanım, benim gibi olanlar için eklemek istedim. Mikrofonu kapatmak için bir tuşumuz var, ancak bu tuşa elim değdiğinde ya da kafamı sola yatırdığımda, tuş omuzuma değdiğinde de mikrofonu kapatınca çıkan bildirim sesi çıkıyor.
7 - 6. maddedeki uyarıyı tekrarlıyorum. Mikrofon girişinde bir kapak mevcut, aslında güzel bir şey ama kapatması bana zahmetli geldi, ancak bunun iyi yanı da durduk yere açılması imkansız.
8 - Kulaklığı bana bir donanım grubunda bayağı önermişlerdi, baktığımda ise tasarımı çok hoşuma gitmemişti açıkçası, Arctis 7 düşünüyordum ama malum fiyatlar. İtopya'da 860TL'ye düşünce bütçemi de hesaba katarsak cazip geldi ve aldım. Geldiğinde ise tasarımı beni şaşırttı, incelemelerde ve internette kocaman görünen kulaklık günlük hayatta, dışarıda bile boynuma asıp gezebileceğim boyutta, tasarımı çok hoş bir üründü. Cooler Master'a kendimce bir tasarım önerisi yapmak istiyorum, dinlenilen müziği durdurup başlatmak için ya da kulaklığı açıp kapatmak için Cooler Master logosunun içindeki boşluğu değerlendirin derim, bence mükemmel olur.
-
Şimdiye kadar ML240L V1 dışında hiç ürününü kullanmadığım için biraz önyargılıydım açıkçası ama artık Cooler Master'ın oyuncu ekipmanlarına gözüm kapalı güvenirim. Böyle güzel bir ürün yaptığınız için gönülden tebrik ediyorum.
@Cooler Master Türkiye.

Şimdilik gördüğüm en uygun fiyat (1009TL): Cooler Master Surround Kablosuz Oyuncu Kulaklığı Mh670 7.1 | Trendyol
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kardeşim aynı ürünü ben aldım geçen hafta ve dediğin gibi kulaklıktan memnunum ama CS:GO gibi oyunlarda ses biraz boğuk gibi geldi sanki ekolayzer ayarlarını paylaşır mısın?
 
Merhaba kardeşim aynı ürünü ben aldım geçen hafta ve dediğin gibi kulaklıktan memnunum ama CS:GO gibi oyunlarda ses biraz boğuk gibi geldi sanki ekolayzer ayarlarını paylaşır mısın?

Merhaba, ekolayzer ayarı yapmadım, direk Game Mod'a geçiş yapıp 7.1'i aktif ettim. Sesler net geliyor bende, ayak seslerini falan da bayağı nokta atışı olarak tespit ediyorum.
 
Ekleme olarak Peace EQ üstünden düzgün ayarlamaları yapınca çok daha iyi bir deneyim sunuyor. Ben de kullanıyorum.
 
Peace EQ ayarlarını atar mısın?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
MH630 için olanı kullanıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Cooler Master MH630 FixedBandEQ.txt
    476 bayt · Görüntüleme: 54

Yeni konular

Geri
Yukarı