Cooler Master ML360R sıvı soğutmada yüksek ısı ve fan sesi

Fuma 2 üzerindeki fanlar ikisi de arkaya doğru hava verecek şekilde derken ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Radyatöre verecek şekilde takıyorum ben aynı zamanda da egzoza doğru hava verecek şekilde mi takmak lazım? Yani öyle bir yerleştirecem ki hem radyatöre hava verecek hem de fanların hava akım yönü egzoza doğru olacak şekilde.

Soğutucuyu alalı sanırım tam 2 yıl oldu onu bir kontrol edip garanti süresi devam ediyorsa yeni fan talebinde bulunurum. Akasa fanları da test ederim 1 FUMA FAN + 1 AKASA FAN ya da 2 AKASA FAN olacak şekilde hem ses hem de soğutma performansına göre karar verebilirim.

FUMA 2.jpg

Çizim için teşekkürler. Akasa'lar gelince bu şekilde yerleştireceğim fanları. Sonuçları iletirim mutlaka.

Soğutucuyu nereden aldığımı hatırlamıyorum o yüzden garantisini kontrol edemedim maalesef.

Son düzenleme:
Garanti belgesi kendi kutusunda değil. Diğer kutulara da bakacam belki bulurum. 2 yılmış garantisi ben de PC'yi 2021 Ocak civarı toplamıştım. Belki biraz daha geç almış olabilirim soğutucuyu acelesi olmadığı için. Öyleyse devam ediyor garantisi. Yoksa zaten boşa çabalıyoruz.

Akasa fanlardan birisini taktım. 1900 RPM civarı dönüyor, üzerindeki orijinal fan ise 1300 RPM civarında. Yük altında sıvı soğutma ile aldığım değerlere çok yakın değerler alıyorum. Sadece 1-2 derece daha sıcak. Bunun yanında ses ise çok daha az rahatsız edici o nedenle hava soğutma ile devam etmeye karar verdim. Hatta diğer orijinal fanı da Akasa fan ile değiştirip ikisini de maks 1500 RPM ile çalışacak şekilde ayartacağım. Absürt bir ısı artışı olmazsa o şekilde devam edeceğim.

Sıvı soğutma iade süreci de başladı. Şu anda yetkili servise gönderme aşamasında. Kontrol edip bir hata vs. bulurlarsa iade alırlar yoksa muhtemelen iadeyi kabul etmeyecekler. Keza ben bir hata var mı emin değilim sadece üründen memnun değildim ya da kurulumu düzgün yapamadım diye iade ediyorum. Bakalım sonuç ne olacak.

Son düzenleme:
Garanti belgesi kendi kutusunda değil. Diğer kutulara da bakacağım belki bulurum. 2 yılmış garantisi ben de PC'yi 2021 Ocak civarı toplamıştım. Belki biraz daha geç almış olabilirim soğutucuyu acelesi olmadığı için. Öyleyse devam ediyor garantisi. Yoksa zaten boşa çabalıyoruz.

Akasa fanlardan birisini taktım. 1900 RPM civarı dönüyor, üzerindeki orijinal fan ise 1300 RPM civarında. Yük altında sıvı soğutma ile aldığım değerlere çok yakın değerler alıyorum. Sadece 1-2 derece daha sıcak. Bunun yanında ses ise çok daha az rahatsız edici o nedenle hava soğutma ile devam etmeye karar verdim. Hatta diğer orijinal fanı da Akasa fan ile değiştirip ikisini de maksimum 1500 RPM ile çalışacak şekilde ayartacağım. Absürt bir ısı artışı olmazsa o şekilde devam edeceğim.

Sıvı soğutma iade süreci de başladı. Şu anda yetkili servise gönderme aşamasında. Kontrol edip bir hata vs. bulurlarsa iade alırlar yoksa muhtemelen iadeyi kabul etmeyecekler. Keza ben bir hata var mı emin değilim sadece üründen memnun değildim ya da kurulumu düzgün yapamadım diye iade ediyorum. Bakalım sonuç ne olacak.

Dostum sonucu ne oldu bilemiyorum ama aynı fan modelini ve yıllardır Cooler Master kullanan birisi olarak yardımcı olmaya çalışayım.

Vektron elektronikle ilk sıvı soğutmama geçtiğim de benim de bilmediğim eksikler vardı sordum yardımcı oldular ben çok memnunum bu arada teknik servis olarak.

İlk önce radyatörü kesinlike üst kısma tak öne sakın takma pompada sıvı akışı iyi olması için. Pompa çıkışını pump_fana tak radyatör 3 tane fan çıkışlarını birleştiriciden tek bir çıkış ile CPU_FAN'â tak. BIOS'tan fan ayarlarına girdiğin de Smart fan özelliklerini aç. Şu an genelde fanlar yavaş dönüyor kasa fanlarına göre benim kolay kolay devir attırmıyorlar. Pompanın maksimumda çalışması istenilen bir olaymış. Onu arayıp bizzat sormuştum. Zaten pump_fan'ı BIOS'da Smart fan tik koysanda 2000-2500 RPM yüksek devirde kalıyor.

Teşekkürler bilgiler için. Şu anda vatan teknik serviste. Henüz bir geri dönüş alamadım. Olur da iade kabul edilmezse tekrar bir kurmayı deneyebilirim ama açıkçası hava soğutmamdan da çok memnunum. Sessiz sakin çalışıyor iyi de soğutuyor.

Teşekkürler bilgiler için. Şu anda vatan teknik serviste. Henüz bir geri dönüş alamadım. Olur da iade kabul edilmezse tekrar bir kurmayı deneyebilirim ama açıkçası hava soğutmamdan da çok memnunum. Sessiz sakin çalışıyor iyi de soğutuyor.

Sorunlarını giderip geri yollarsalar zaten memnun kalırsınız hocam.
Bende de şu an benim hatamdan dolayı biraz çok fazla sök yaparken elimden düşürdüm 10 Cm'den olsa 2 fanı cızırtılı ve sesli çalışıyor servise yolluyorum bende bugün. Fakat Vatan Bilgisayar değil de kendim yollacağım direkt olarak. İşlemler daha hızlı sonuçlanıyor bu şekilde. 2019 yılında Cooler Master'ın CL 120 Lite almıştım pompadan ses geliyordu sağ olsunlar sıfırı ile değiştiler. Vektron elektronik bu konuda çok iyi daha önce birkaç kez işim düştü sağ olsunlar çözüyorlar.

Geldikten sonra testlerine bakabilirsin minimum 650 RPM- maksimum 2000 RPM de çalışması gerek. Pompa deviride 2500 de sabit kalıyor benimkin de.

Az önce mesaj geldi Vatan'dan. Teknik serviste incelenmeye devam ediyor diye. Beklemeye devam.

Benim 3 tane fanı değiştiler fakat 1 tanesi yüksek RPM de ses yapıyor. Radyatörü kasaya ve radyatör ile fan bağlantıları yalama oldu. Yollayın değişelim dediler. Fakat stokta aynı ürün yok üst modelini yollarız dediler eğer devam ederse birkaç gün kullanacağım. Geçmez ise geri yollayıp değiştireceğim ben üst modelin alabilirim. Çünkü 2. kez değiştirdim 1 kez vatandan çok çabuk yalama oluyor ürün kalitesi ile alakalı bir durum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı