Cooler Master MP510 Mousepad İncelemesi

Elime ulaştıktan sonra 3 gün kullanıp iade ettiğim bir mouse pad, dikiş ve kumaş dokuması oldukça kaliteli fakat bir o kadar da sert bir yapıya sahip. G305 kullanırken test etmiştim, zaten G305'i sırf skatezlerin yarattığı sürtünme hissiyatından rahatsız olduğum için sattım, ikisi beraber kullanılınca iki kat rahatsız ediyor. Tabii ben rahatsız oldum, bir başkası olmayabilir dediğiniz gibi. Fakat skatezleri de biraz çabuk eritir diye düşünüyorum bu sürtünmeden dolayı. Değerlendirmeler yerinde, güzel bir inceleme olmuş. Teşekkürler.

G305 çok hafif bir fare değil miydi? Gerçi yeni fareye geçtin hala bu mousepadi mi kullanıyorsun? Kontrol olarak MP510 ve GS-R arasında çok fark var ise ben GS-R'ı tercih ederdim G305 hafif olduğundan.

Bana diyorsanız, mousepadi de fareyi de sattım zaten yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi. G305'in abartıldığı kadar iyi bir fare olduğunu düşünmüyorum. En azından bana göre tasarım, skatez kalitesi ve LOD'un yüksek olmasından dolayı, üstelik türlü farklı kombinasyonlar denememe rağmen farenin merkezindeki o bombeli rahatsız edici hissiyattan bir türlü kurtulamıyorsunuz. Özellikle grip değiştirirken uyuz ediyor bu durum. F/P bir ürün gerçi bu fiyat bandındaki bir wireless mouse'dan fazlasını bekleyemezsiniz.
@199688
Mousepad konusunda ekleme yapmak gerekirse G-SR yüksek statik sürtünmeye fakat düşük dinamik sürtünmeye sahip, kontrol tipi bir pad diye bahsedirken kasıt budur. MP510 kullanırken ise bunun tam tersini hissettim ben.
Nanokatalog'a fazla güvenmediğim ve halihazırda kullandığım Roccat Taito Shiny yıprandığı ve aşındığı için ikinci bir şans vermek adına Adeksstore'dan MP510 Large sipariş verdim bugün elime ulaştı. Gariptir ki önceki kullanımımda rahatsız eden bir sürtünme vardı fakat bu seferki G303 ile olan kullanımımda sadece pad fareyi hafif okşuyormuş gibi hissediyorum ve hiç rahatsız etmiyor. Hız ve kontrol olarak da çok iyi bir dengeye sahip. Elleri de terleyen birisi olarak sıvı ve ter konusunda yazanlar doğru mu zamanla göreceğiz, bir sürelik kullanımdan sonra yazıma tekrar ekleme yapacağım incelemeye az da olsa tuzumuz olsun.

Son düzenleme:
Razer Firefly'a en yakın mousepad hangisi olabilir acaba? Glorious nasıldır birde?

Razer Firefly'a en yakın mousepad hangisi olabilir acaba? Glorious nasıldır birde?
Glorious mousepadlerin ülkemizde satışı yok, Amazon'da satışı var fakat gümrük vergisi ve kargo dolayısıyla biraz pahalıya geliyor. En düşük alınabilir versiyonu Glorious XL bile vergi ve kargoyla 145 TL civarı tutuyor. Ben MP510'u büyük ihtimalle iade edip Glorious XL Heavy'e geçmeyi düşünüyorum. Hard pad arıyorsanız Glorious Helios, cloth pad düşünüyorsanız normal serilere bakabilirsiniz.

Zaten kendi sitelerinden alıcam 18 dolar + 10 dolar kargo 10 dolarda gümrükle 200 liraya gelir diye düşünüyorum. Kalın almayı düşünüyorum Razer FireFly 4 mm olduğundan dolayı o civarda birşey alıcam çünkü bana rahat geldi. Ama bilmiyorum Zowie GSR falan nasıldır? 2000 DPI oynuyorum genellikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…