Çözüldü Cooler Master Seidon240 Intel 10. nesil uyumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

canbobimbo

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar Cooler Master Seidon 240 sıvı soğutma 10. nesil Intel işlemciler ile uyum sağlar mı?
Eğer braketleri uyumsuzsa bir yolu var mı yoksa yeni soğutcu mu almak gerekir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Maalesef kullanamazsınız. LGA 1200 desteklemiyor. Anakart yuvalarına oturmaz tahminimce, yeni soğutucu alırsanız daha sağlıklı olur.
Maalesef kullanamazsınız. LGA 1200 desteklemiyor. Anakart yuvalarına oturmaz tahminimce, yeni soğutucu alırsanız daha sağlıklı olur.

Çözüm
Yukarıdaki bilgi maalesef yanlış hocam. LGA 115X tipi soketlere uyumlu soğutucular LGA 1200 soket (10. nesil) ile de uyumlu oluyorlar. Çünkü inteli'in anakart vida delikleri aynı. Sanırım soğutucunuz eski hocam. Soğutucu almayı düşünüyorsanız ve bütçeniz de varsa yeni konu açarsanız seve seve yardımcı oluruz.

Son düzenleme:
Yukarıdaki bilgi maalesef yanlış hocam. LGA 115X tipi soketlere uyumlu soğutucular LGA 1200 soket (10. nesil) ile de uyumlu oluyorlar. Çünkü inteli'in anakart vida delikleri aynı. Sanırım soğutucunuz eski hocam. Soğutucu almayı düşünüyorsanız ve bütçeniz de varsa yeni konu açarsanız seve seve yardımcı oluruz.
İşin doğrusu böyle olsa çok işime gelir, sizin önereceğiniz bir soğutucu var mıdır. Burdan da yardım edebilirsiniz.

Galiba makaleyi okumadınız. Sadece Noctua kabul etmiş. Cooler Master'ın resmi bir desteği yok. Takılabilir mi bilmiyorum ancak sağlıklı olmayacağı kesin.

Galiba makaleyi okumadınız. Sadece Noctua kabul etmiş. Cooler Master'ın resmi bir desteği yok. Takılabilir mi bilmiyorum ancak sağlıklı olmayacağı kesin.

Okudum hocam merak etmeyin. Sanırım siz benim yazdığımı okumamışsınız. Anakart vida delikleri aynı. Bu göstermek adına elimde olan Cooler Master ML 240l üzerinden örnek vereceğim.

20210331_134952.jpg

Göründüğü üzere LGA 1200 desteği yazmıyor.

20210331_150220.jpg

20210331_150227.jpg

Sitedeki LGA1200 soket uyumlu haliyle kutu içeriyle aynı. Herhangi bir ek braket vs. yok.

20210331_151150.jpg

Sitesinde LGA 1200 uyumlu olduğundan bahsediyor.

Screenshot_20210331-151002_Gallery.jpg

Bu da 115X uyumlu arka braketin LGA 1200 soket Anakart'a takılı hali. Sağ tarafta kırmızı ile çizdiğim yerden soketi görebilirsiniz. Cooler Master`ın açıklamasının olmaması desteği olmadığı anlamına gelmiyor. Sitesindeki uyumluluk kısmından da bunu görebiliyoruz.

Buyurun bunlarda Technopat`ın haberleri :

İşin doğrusu böyle olsa çok işime gelir, sizin önereceğiniz bir soğutucu var mıdır. Burdan da yardım edebilirsiniz.
Bütçeniz nedir?

Son düzenleme:
Okudum hocam merak etmeyin. Sanırım siz benim yazdığımı okumamışsınız. Anakart vida delikleri aynı. Bu göstermek adına elimde olan Cooler Master ML 240l üzerinden örnek vereceğim.

Eki Görüntüle 950489

Eki Görüntüle 950492

Eki Görüntüle 950494

Sitedeki LGA1200 soket uyumlu haliyle kutu içeriyle aynı. Herhangi bir ek braket vs. yok.

Eki Görüntüle 950529

Eki Görüntüle 950511

Bu da 115X uyumlu arka braketin LGA 1200 soket Anakart'a takılı hali. Sağ tarafta kırmızı ile çizdiğim yerden soketi görebilirsiniz. Cooler Master`ın açıklamasının olmaması desteği olmadığı anlamına gelmiyor. Sitesindeki uyumluluk kısmından da bunu görebiliyoruz.

Bütçeniz nedir?
Maks 1500 vermeyi düşünüyorum

Eki Görüntüle 950489

Eki Görüntüle 950492

Eki Görüntüle 950494

Eki Görüntüle 950529

Eki Görüntüle 950511

Bütçeniz nedir?
Bide kasam beyaz olduğu için beyaz bir model tercihimdir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı