Cooler Master servisi ve Vektron rezilliği

Alper P

Megapat
Yer
Balıkesir/Altınoluk
Daha fazla  
Meslek
PHP Geliştirici
Merhaba.

Bu konuda bahsedilen sorundan dolayı Cooler Master G570M güç kaynağımı Cooler Master servisine göndermek istedim. İlk başta yurt dışı ile görüştüm onlar ürünü Hollanda'ya göndermemi ve gönderi ücretini ödememi söylediler. Bu söylemden sonra @Cooler Master Türkiye ile mail üzerinden görüştük. Bana ürünü Cooler Master Türkiye yetkili servisi olan Vektron'a gönderebileceğimi onların bana yardımcı olacağını söyledi.

Verilen iletişim bilgileri ile Vektron'a ulaştım bana ürünün Türkiye garantisinin bittiğini ama Cooler Master garantisinin devam ettiğini bu yüzden gönderi ücretini karşılarsam servis hizmeti sunacaklarını belirttiler.

Güç kaynağımı 17 Mayıs'ta 50₺ kargo ücretini ödeyip kargoya vererek Vektron'a yolladım. Kargo 20 Mayıs Vektron'a teslim edilmiş. 24 Mayıs'ta durumunu sormak için aramıştım sıra bekliyor dediler. 1 hafta bekleyip tekrar ararım düşüncesiyle beklemeye başladım. 28 Mayıs'ta UPS Kargo'dan bir mesaj geldi kargonuz mesai saatlerinde teslim edilecek diye kargo sorgulaması yaptığımda güç kaynağım 25 Mayıs 16:47 de kargoya verildiğini gördüm.

Vektron'u arayıp nasıl bir işlem yapıldığını öğrenmek istedim, aradığımda sistem kontrolü yapan arkadaş güç kaynağında bir sorun olmadığını ve geri gönderildiğini belirtti oysaki ben dilekçede bütün detayları vererek bu güç kaynağını kullandığım da bilgisayar oyun sırasında kendini resetliyor, eskiden kullandığım güç kaynağını takıp 2 gün kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadığımı belirttim. Güç kaynağımı gönderdiğim günden beri de (12 gün) eski güç kaynağımı kullanıyorum, eski güç kaynağım 600W olmasına rağmen bilgisayar hiçbir şekilde restart atmadı.
Bu videoda 600W olan güç kaynağım ile güç testini görebilirsiniz bilgisayar uzun süredir çalışmasına rağmen sıkıntı yaşamıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda da servis yolladığım ve bana sorunsuz olduğu söylenen güç kaynağı ile yaptığım güç testine bakabilir siniz test işlemi başlamadan bilgisayar restart atıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Servisten gelen güç kaynağı ile sistem açıldıktan 4 saat 50 dakika sonra bilgisayar oyun sırasında restart attı ve yukarıdaki video da bu restartdan sonra PC ilk açıldığında yapılan güç testi. Video da da görebileceğiniz gibi anında restart atıyor.
Bu durumda sorun güç kaynağında değil de neydedir acaba?
Şimdi bunların hepsini geçtim. Asıl rezillik kısmına geçiyorum.
Ürün onarılmadan bana tekrar gönderildi tamam ama aşağıdaki resimlerde görebileceğiniz gibi bu nasıl bir işçiliktir?
Güç kaynağını tekrar bu şekilde nasıl monte edebiliyorlar?
Toplama işini yoldan geçen birisine mi verdiler acaba?
Güç kaynağının kapağını tam oturtamayıp sonra vidalarını sıkmaya çalışıp dış kasasına zarar vermek nasıl bir iş bilmezliktir?
Bir ürün garantiden bu şekilde gelir mi?
Cooler Master markasına güvenip ürün aldığımızda karşılaşacağımız servis kalitesi bu mudur yani?
Yandan görünüm.

mi8btsw.jpg

Hasarlı uç kısmı.

o4zvait.jpg

Üstten görünüm.

csnt7wj.jpg

Arkadan görünüm.

7zyvi85.jpg

Önden görünüm.

hrsanda.jpg

Durumu @Cooler Master Türkiye'ye mail üzerinden belirttim bakalım bana nasıl bir dönüş sağlanacak. Detayları konu altında paylaşmaya devam edeceğim.

Üzdü. Geçmiş olsun umarım CM Türkiye bu servis rezaletini kabul eder de üzerinden savmaya çalışmaz.
CM kablolarını değil de eski PSU'nuzun kablolarını CM PSU'da denediniz mi hiç ? Yani kablolarda sıkıntı olabilir mi?

Üzdü. Geçmiş olsun umarım CM Türkiye bu servis rezaletini kabul eder de üzerinden savmaya çalışmaz.
CM kablolarını değil de eski PSU'nuzun kablolarını CM PSU'da denediniz mi hiç ? Yani kablolarda sıkıntı olabilir mi?
O yöntem de dahil bir çok yöntemi denedim reset atma durumu düzelmiyor konuda bahsettiğim 600w lık güç kaynağı ile hiç reset durumu yaşamadım.
Cooler Master Türkiye ile mail üzerinden yaptığım görüşme sonucu ürünü Vektron'a tekrar yollamamı söylediler. Başka bir 750W model ile değişim olacakmış ama şu anda ellerinde 750w güç kaynağı stoğu yokmuş biraz zaman alabilirmiş. Dün kargoya teslim ettim. Bakalım sonucu nasıl sonuçlanacak.

Son düzenleme:
Geçen sene bilgisayarımın CM sıvı soğutucusu sıvı sızdırma arızası yaptı Vatan'dan almıştım ancak direk Vektron'a yollamamı tavsiye ettiler bende öyle yaptım biraz zaman aldı değişim süreci. Sonucunda bozulan rgb'siz sıvı soğutmaydı ancak ellerinde olmadığından bana daha pahalı olan rgb'li muadili CM bir sıvı soğutma verdiler sağolsunlar. sizinde belki zaman alır ama sonucunda yenisini yollarlar diye düşünüyorum.

Geçen sene bilgisayarımın CM sıvı soğutucusu sıvı sızdırma arızası yaptı Vatan'dan almıştım ancak direk Vektron'a yollamamı tavsiye ettiler bende öyle yaptım biraz zaman aldı değişim süreci. Sonucunda bozulan rgb'siz sıvı soğutmaydı ancak ellerinde olmadığından bana daha pahalı olan rgb'li muadili CM bir sıvı soğutma verdiler sağolsunlar. sizinde belki zaman alır ama sonucunda yenisini yollarlar diye düşünüyorum.
Maalesef bende öyle bir yola gitmiyorlar. Cuma günü servis tarafından aradım. Arayan kişi PSU da sorun yok dedi :) Durumu ona telefonda anlattım "bir süre kullandıktan sonra ortaya çıkıyor sorun olayını geçtim ilk yolladığımda test etmek için içine açmışlar ama kapatırken düzgün kapanmadığı için PSU hasar görmüş" dedim ve bana dedi ki "Bize gelen ürünler açılmaz test edilip yollanmıştır" ama bende göndermeden önceki fotoğraflar vardı, ben de dedim ki "ama garanti güvenlik etiketi değişmiş açılmamışsa bu nasıl olabilir"

Bir süre sessiz kaldıktan sonra "elimizde ürün yok değişim yapayız size mail ile rapor yollayalım Hepsiburada firmasına onu iletin para iadesi alın" dedi. Ben de CM Türkiye ile görüştüğümü elinizde stok olmadığını biliyorum ama bir süre beklersem ürün gönderilecek dendiğini söyledim ve bana hayır size ürün gönderilemeyecek ürün gönderemeyiz ama raporunuzu verebiliriz dedi :)

Daha diyecek bir sözüm yok pazartesi gününü bekliyorum rapor gelsin 2017 de 440₺ ye aldığım ürünün para iadesini alıp üzerine 600₺ koyup aynı değerlere sahip farklı bir marka ürün alacağım. Bir markayı daha servisi sayesinde hayatımızdan çıkartmış olduk. Yaşadığım bu durumu da CM Global'e bildireceğim ne kadar etkili olur bilemiyorum ama yine de elimden geleni yapmış olmak istiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı