CoolerMaster MK Lite/Hyper X Alloy FPS + Switch Tercihi

soulfly1

Megapat
Daha fazla  
2 ay önce Corsair K70 MxRed modeli aldım fakat 1 ay kullandıktan sonra bazı tuşlarda çift basma sorunu olduğu için çöpe gitti. Canımı sıktığı için garanti vs. de varsa uğraşmadım para da çöpe gitti.

Şu an Logitech G105 kullanıyorum ama mekanik klavyeden sonra plastik klavye kullanmak epey rahatsız etti. 2. bir mekanik klavye macerasına girip tekrar çift tıklama problemiyle karşılaşmak yerine yarı mekanik ve uygun fiyatlı olan CoolerMaster MasterKeys Lite modelini mi alsam diyorum? Şu an kullandığım G105'i 3 senedir kullanıyorum ve ağır geliyor klavye ama çalışıyor. Bunun üstüne geçilebilecek bir klavye midir?

Eğer G105'den sonra CM'ye geçmen sana önemli bir kullanım rahatlığı yaratmayacak diyorsanız da mekanik olarak da HyperX dikkatimi çekti. K70 kullanırken red switch epey zorladı beni en ufacık basışta işliyor olması da açıkçası rahatsız ediciydi benim için. Her ne kadar oyun oynarken red switch iyidir dense de elim direkt tuşların üzerinde durduğundan oynarken farkında olmadan tuşa basmış oluyorum. Ayrıca oyun haricinde tüm gün iş amaçlı bolca yazı yazıyorum (normal işim haricinde yazılımla da uğraşıyorum). Durum böyleyken hangi switch rengini önerirsiniz?

RGB veya bileklik takıntım yok. Kullanım rahatlığı benim için daha önemli.

Red anahtarları sevmediyseniz Speed anahtarları da listenizden silin. Size uygun olan türün Brown ya da Blue olacağını düşünüyorum. MK Lite gibi bir modelle Alloy FPS'i karşılaştırmayın bile. Kesinlikle Alloy FPS. Ama K70 halen alınabilir, ikisinden birini tercih etmenizi öneririm.

Red anahtarları sevmediyseniz Speed anahtarları da listenizden silin. Size uygun olan türün Brown ya da Blue olacağını düşünüyorum. MK Lite gibi bir modelle Alloy FPS'i karşılaştırmayın bile. Kesinlikle Alloy FPS. Ama K70 halen alınabilir, ikisinden birini tercih etmenizi öneririm.

Kıyaslama değil de 2. kez mekanik klavye macerasına atılıp atılmama konusunda kaldım. K70'in Brown veya Blue sürümünü bulabilseydim İtopya'dan alırdım hazır iyi bir indirim almışken. Ancak Amazon'dan bulabiliyorum ama fiyatı hoşuma gitmedi. O yüzden Hyperx düşünüyorum mekanik olarak. CM MasterPro'nun yine aynı fiyatlarda blue veya brown switchlisi bulunsaydı onu da düşünebilirdim.

Brown switch konusunda da emin değilim Hyperx'i Gameekstra B.Evler şubesinden alacağım umarım bunu test edebileceğim bir platformu vardır. Bildiğim kadarıyla brown switchin farkı geri bildirim sağlıyor. Red ile aynı kuvveti uygulayıp aynı noktada harekete geçiyor. O yüzden red kullanırken farkında olmadan hafif dokunuşla tuşu aktif hale getirdiğim gibi brownda da aynı sorunu yaşarım gibime geliyor. Oyun oynarken çokça öldüm bu yüzden.

Red ile Brown arasındaki farkı uzun uzun videolar izlemem sonucunda şimdi anladım. Brown'u ben bastıktan sonra yani tuş aktifleştikten sonra geri bildirim alıyoruz diye düşünmüştüm, basış esnasında/hemen öncesinde almaya başlıyormuşuz o bildirimi. Böylece parmağım bir tuşun üzerinde durduğunda biraz dokunmuş da olsam aktif hale geçmek için biraz daha kuvvet uygulamam gerekecek ki aktif olsun. Red de o hissiyatı almadığın için farketmiyorsun tuşa bastığını veya basmak üzere olduğunu, brown'da bu farkediliyor. HyperX Brown Switch de alabilirim böylece.

Mekanik klavye teknik olarak her zaman daha üstündür, bu sebeple almakta sakınca görmüyorum.

Gameekstra şubesinde genelde test etmek için uygun yerler bulunuyor, muhtemelen ürün açık standda olacaktır. Deneyebilirsiniz.

Bu arada, Brown anahtarlar nasıl geri bildirim mekanizmasına sahipse bir benzeri Blue türünde de mevcut. Yani Blue anahtar varsa onu almaktan da çekinmeyin. Ancak tek kriteriniz bu mekanik değildir bence, seslerini de kontrol edin.

Mekanik klavye teknik olarak her zaman daha üstündür, bu sebeple almakta sakınca görmüyorum.

Gameekstra şubesinde genelde test etmek için uygun yerler bulunuyor, muhtemelen ürün açık standda olacaktır. Deneyebilirsiniz.

Bu arada, Brown anahtarlar nasıl geri bildirim mekanizmasına sahipse bir benzeri Blue türünde de mevcut. Yani Blue anahtar varsa onu almaktan da çekinmeyin. Ancak tek kriteriniz bu mekanik değildir bence, seslerini de kontrol edin.

Brown yoktu ben de Blue aldım. Tam istediğim gibi tuş vuruşu var. Sesi de çekindiğim kadar gürültülü gelmedi bana. Zaten çevremde de rahatsız olacak biri yok, beni de rahatsız etmz. Her ne kadar bileklik benim için mühim demiş olsam da (çünkü hiç bileklikli klavye kullanmadım 20 yıldır) sanki biraz ihtiyaç var gibi ama alışacağımı düşünüyorum. Şu an tek temennim K70'de yaşadığım sıkıntıyı yaşamamak.

Merhaba,

Garanti ile uğraşmamanız üzücü olmuş. Çünkü bu tarz sorunlarda firmalar direkt olarak değişim yapıyorlar ve paranızda çöpe gitmiyor. Corsair' inde bu değişimi gerçekleştireceğine eminiz. Aslında bir garantiye gönderseydiniz iyi olurmuş.

Masterkeys PRO L RGB modelimize bakabilirsiniz. Daha önce kullandığınız blue switch seçeneği bulunuyor. Aynı zamanda Cherry MX red seçeneği de var. Red biraz daha sessiz ve geri bildirimi biraz daha rahat bir klavyedir. Kullanımı rahattır. Bizde Red tercih etmelisiniz. Ama blue dan memnunum diyorsanız blue switch te iyidir

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı