CoolerMaster TD500 mesh kasaya soğutucu önerisi

letranger

Megapat
Daha fazla  
Selamlar. Kasamın cam kapağını çıkarınca 4-7 derece sıcaklık düşüşü oluyor. Ben de kapsamlı değişiklik yaparak soğutma performansını artırmak istiyorum ki kapak açmama gerek kalmasın.

Ayrıca MA410p işlemci soğutucum çok gürültülü çalışıyor. Üstelik 81'i görüyor sıcaklık Ryzen 3600'de. Onun da fanını ve termal macununu değişmek istiyorum.

Kasam CoolerMaster TD500 mesh. Önde 3 adet kendi fanı var. Arkada bir adet Corsair AF120 1100 RPM fan, üstte bir adet Xigmatek Solar Eclipse fan var.

Ben bunları iptal edip üste üç adet ve arka çıkışa 1 adet şu fanı

İşlemci soğutucuma da 2 adet şu fanı

takmak istiyorum. Gerekirse de cama delikler açtırmak istiyorum. Sizce tüm masrafa değer mi? Kayda değer bir serinleme elde eder miyim? Kasanın kendi ön fanlarını değişmeme gerek var mı?

Öneri ve yorumlarınızı çok merak ediyorum. Kasa içi görselleri de ekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG-20210812-WA0017.jpg
    IMG-20210812-WA0017.jpg
    164,2 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG-20210812-WA0016.jpg
    IMG-20210812-WA0016.jpg
    294 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
Metal kısım kalitelidir diye düşündüm. O yüzden fan değişmek yeterli geldi. Komple değişirsem ne olabilir yerine?
İşlemci soğutucu neye denk onu da bilmiyorum aslında. Fan da 66 cfm zaten. Çok da kötü değil. Ama istiyorsan bunu takabilirsin.

SilverStone Air Blazer 120R ARGB SST-AB120R-ARGB Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Kasadaki ARGB kontrolcüye takabilirsin.

@BerkayZ87 sence nasıl daha mantıklı olur?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı