Core 2 Duo E7500 oyunda düşük GHz ile çalışıyor

Emre Gonkur

Centipat
Daha fazla  
Intel Core 2 Duo E7500 2.93GHz işlemcim var.
Valorant gibi bir oyunda 2.13GHz'de sabit oynuyor. Ben 2.93GHz'de oynamak istiyorum.
2.13GHz oldugu için FPS düşmesi giriyor. Ne yapmalıyım?

Sistem özelliklerım.
GT630 2 GB ekran kartı.
2x2 4 GB DDR2 800MHz RAM.
Intel Core2Duo E7500 işlemci.
240GB SSD 320GB HDD.
Vento 400Watt PSU.

hocam çünkü normalde Xeon 771 pin sunucu işlemcisi ama sticker ile 775 pin yapılabiliyor.

sıkıntı olmaz değil mi o zaman?
Xeon alacagım yanına 80TL civarı sogutucu
3.3GHz'i 4.5GHz çıkarsak yeterli olur benim için ben zaten sadece Valorant CS:GO oynuyorum bana yeterli olacaktır

3.3GHz'i 4.5GHz çıkarsak yeterli olur benim için ben zaten sadece Valorant CS:GO oynuyorum bana yeterli olacaktır

Soğutucunuz dandikse overclock yapmayın.

3.3GHz o oyunlar için yeterli olacaktır.

Soğutucunuz dandikse overclock yapmayın.

3.3GHz o oyunlar için yeterli olacaktır.

Snowman M.200 alacagım gibi
3.3GHz yeterli mi bilmem ama benım RAM kapasitem 2x2 4 GB GT630 ekran kartım var.
Sistemım iyi değil biraz daha gücü işlemciye verecegım şu andaki işlemci bile 2.93GHz bir işe yaramıyor

Snowman M.200 alacagım gibi
3.3GHz yeterli mi bilmem ama benım RAM kapasitem 2x2 4 GB GT630 ekran kartım var.
Sistemım iyi değil biraz daha gücü işlemciye verecegım şu andaki işlemci bile 2.93GHz bir işe yaramıyor

Hocam işlemciniz GHz üzerinden ölçülmez çekirdek sayısınada bakmanız gerek 2GHz 1 çekirdekli işlemci 1GHz 2 çekirdekli işlemci ile aynıdır mesela.

Hocam işlemciniz GHz üzerinden ölçülmez çekirdek sayısınada bakmanız gerek 2GHz 1 çekirdekli işlemci 1GHz 2 çekirdekli işlemci ile aynıdır mesela.

o zaman bir alırım eğer FPS yeterli değilse ancak o zaman yaparım overclock.
Xeon'lar ısınıyor diyorlar korkmaya başladım sogutucuya pek para vermek ıstemıyorum zaten Snowman yeterlı mıdır ?

o zaman bir alırım eğer FPS yeterli değilse ancak o zaman yaparım overclock.
Xeon'lar ısınıyor diyorlar korkmaya başladım sogutucuya pek para vermek ıstemıyorum zaten Snowman yeterlı mıdır ?

Hocam Xeon'lar ısınıyor diyorlar ama stock fan hızını arttırarak serin bir şekilde kullanabilirsiniz ısınıyor dediğide her yeri yakıp geçmiyor küçük bir ısı farkı kaliteli bir stock fan işinizi görür sonra sıvı soğutma alırsınız.

@Emre Gonkur sadece X54** serisi aşırı ısınma yapıyor 120W TDP değeri var. Xeon alacaksanız eğer E5450 alın yanına ise garanti olması açısından Snowman M.200 alın.

Anakartınıza modluy BIOS atıp ondan sonra işlemciyi değiştirin ayrıca benim anlamadığım hangi işlemciyi 4.5'e çıkaracaksınız 3.3'ten.

Hocam Xeon'lar ısınıyor diyorlar ama stock fan hızını arttırarak serin bir şekilde kullanabilirsiniz ısınıyor dediğide her yeri yakıp geçmiyor küçük bir ısı farkı kaliteli bir stock fan işinizi görür sonra sıvı soğutma alırsınız.
teşekkürler verdıgınız bilgiler için işlemciyi alacagım geldiginde notları düşerim

@Emre Gonkur sadece X54** serisi aşırı ısınma yapıyor 120W TDP değeri var. Xeon alacaksanız eğer E5450 alın yanına ise garanti olması açısından Snowman M.200 alın.

Anakartınıza modluy BIOS atıp ondan sonra işlemciyi değiştirin ayrıca benim anlamadığım hangi işlemciyi 4.5'e çıkaracaksınız 3.3'ten.

Şimdilik overclock yapmayı düşünmüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00