Core 2 Duo E7500 oyunda düşük GHz ile çalışıyor

Emre Gonkur

Centipat
Daha fazla  
Intel Core 2 Duo E7500 2.93GHz işlemcim var.
Valorant gibi bir oyunda 2.13GHz'de sabit oynuyor. Ben 2.93GHz'de oynamak istiyorum.
2.13GHz oldugu için FPS düşmesi giriyor. Ne yapmalıyım?

Sistem özelliklerım.
GT630 2 GB ekran kartı.
2x2 4 GB DDR2 800MHz RAM.
Intel Core2Duo E7500 işlemci.
240GB SSD 320GB HDD.
Vento 400Watt PSU.

rastgele bir sayı söylemiştim ne kadar yapabilirsem o kadar yükseltecegim yani 4.5 değil

@Emre Gonkur E5450 ile 4GHz üzeri çıkmak biraz zor ve p serisi cipsete sahip bir anakartınız olması gerekiyor. Sizin elinizde bulunan G41 olduğundan dolayı 3.5 3.6 civarı yeterli olur çıkacağınız zaman.

@Emre Gonkur P41 yazsa bile maalesef p serisi bir cipsete sahip değil.

Kuzey köprüsü G41 çipsetine güney köprüsü ise ıch7 çipsetine sahip.

@Emre Gonkur P41 yazsa bile maalesef p serisi bir cipsete sahip değil.

Kuzey köprüsü G41 çipsetine güney köprüsü ise ıch7 çipsetine sahip.

Tamam zaten FPS yeterliyse OC yapmam
OC yaptıktan sonra yine işe yaramazsa anakart bulmak zorunda kalacagım.
kuzenimle birlikte alacagızda o darboğaz olur falan dedi darbogaz olur mu olursa ne olur?

Son düzenleme:
Tamam zaten FPS yeterliyse OC yapmam.
OC yaptıktan sonra yine işe yaramazsa anakart bulmak zorunda kalacagım.
kuzenimle birlikte alacagızda o darboğaz olur falan dedi darbogaz olur mu olursa ne olur?

Q işlemci alın Xeon her ne kadar performanslı gibi gözükse de testlerde yaklaşık sonuçlar veriyor. Ek olarak güç daha çok çekiyor. Modlaması da becerememe konusu da ayrı bir dert. Update BIOS atarken BIOS'u patlatabilirsiniz soketi bozabilirsiniz küçük de olsa bunların ihtimali var. Q9550 Q9500 Q9400 işinizi yeterince görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…