Core 2 Duo E8400 Darboğaz Sorunu ve Overclock Yapma

berkay415441

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle sistemim şu şekilde:
  • 8 GB RAM 667 MHz
  • Asus P5B Anakart
  • MSI GTX 750 Ti 2GB 128 Bit
  • Core 2 Duo E8400 3.00 GHz
Gördüğünüz gibi darboğaz söz konusu, bana denilenlere göre uygun ve dengeli bir Overclock'la darboğazı engelleyebilirmişim, ben resim olarak BIOS ayarlarımı atıyorum yardımcı olur musunuz hangi ayarları değiştirmem gerekli. Ve bu arada ben şimdi darboğazdan önce 30 FPS alıyorum diyelim. Overclock ile darboğazı düzelttim ve 40 FPS alıyorum. Q9400 aldım diyelim bu darboğaz yapmayacak yeterli bir işlemci. Fakat aldığım FPS 40 olur mu yoksa daha güçlü bir işlemci diye aldığım FPS yükselir mi?

Bu sistemle aldığım FPS değerler :
  • PUBG Very low ayarlar 720p 30-50 FPS
  • Rainbow Six Siege Ultra ayarlar 720p 40 FPS
  • GTA 5 Ultra ayarlar 720p 30 FPS
  • Friday 13th The Game Meduim ayarlar 720p 60 FPS (Fakat bazen CPU Kullanımı %100 oluyor FPS 20'ye kadar iniyor.)
Darboğazı bu işlemciyle düzeltsem kaç FPS yükselir? Q9400 alsam dahada yükselir mi? Gördüğünüz gibi oyunların hepsi yeni oyunlar kimilerine göre oynamam imkansız ama ben ultra ayarlarda oynuyorum (y)
Q9400 almalı mıyım ?
(NOT: Resimde Frekans 333'tü ben 366 yaptım 3.31 GHz oldu fakat mavi ekran verdi.)

XD.jpg
XD2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
3.5 Ghz kadar voltaj vermeye gerek zaten yavaş yavaş ver elinde ki işlemcinin silikon yapısına bağlı bu durum ben 4.20 ghz 1.50 volt ile görüyorum kimisi 1.43 ile

Merhaba sistemim sizinkine gayet yakın öncelikle q9400 yerine zamaniniz varsa xeon serisi 4 çekirdekli işlemcileri önerebilirim 750ti ile sorunsuz çalışıyorlar herhangi bir darboğaz olmuyor ben e5440 kullaniyorum
Ama Q9400 da alınabilir

İşlemci frekans yükselttikçe ram frekansı da yükselir onu da düşürmen gerekir aşarsan ram frekansını voltaj vermen gerekir +1 +2 +3 diye sıra ile arttır mavi ekran sebebi ise voltajdan kaynaklıdır elini korkak alıştırmana gerek yok sistem öyle kolay kolay yanmaz açmıyorsa voltaj açmıyorsa voltaj stabil değilse voltaj basit bir iş aslında biraz sabır gerekli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı